Megnyílt a World Press Photo kiállítás

WorldPressPhotoMától látogatható a Millenárison a World Press Photo pályázat 2008-as képeiből készült kiállítás. A kiállítás október 25-éig látható Budapesten, közel párhuzamosan több külföldi Word Press Photo kiállítással. A kiállítás kísérő rendezvénye az Index.hu és az Indafotó Civil Expo kiállítása, melyek ugyanott tekinthetők meg. A kiállításról további információk a rendezvény honlapján és a FotoTV hírében olvashatók.

Ezek az egész évet átfogó kiállítások / pályázatok mindig egy kicsit furcsák nekem. A World Press Photo-hoz hasonlóan a Magyar Sajtófotó Pályázat is mindig az előző év anyagából válogat, és ehhez mérten a magyar pályázat rendre az előző évszámot szokta viselni. Nem így a World Press Photo, ahol a 2008-as év képeiből a 2009-es kiállítást rendezik. Persze lehet, hogy csak számomra furcsa ez a logika, de szerintem a kiállításnak a készítés évszámát kéne hordania. Elvégre a borok évjáratát sem az alapján osztják ki, hogy mikor bontják fel, hanem a készítésre utal. De ez részlet kérdés, ami a lényegen nem változtat: a képek a fontosak…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!