World Press Photo 2008

Putyin szemlélődik a World Press Photo kiállításon

Putyin szemlélődik a World Press Photo kiállításon
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Október 19-ig volt látható a Millenáris Fogadóban a 2008-as World Press Photo kiállítás 185 képe, melyek közt négy magyar díjnyertes munkát is bemutattak. Az idén 51. alkalommal megrendezett veresenyen Gárdi Balázs két első díjat nyert általános hír kategóriában, Afganisztánban készült képeivel, illetve Szigetváry Zsolt, az MTI külsős fotóriportere egy második díjat kapott a tavaly nyári melegfelvonuláson készített képével, amit a Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrije az év legjobb magyar hírképének választott. Berekai Judit sportriport kategóriában nyert harmadik díjat indiában készült, jógázó férfiakat ábrázoló képéért.
Putyin mindenkit szemmel tart

Putyin mindenkit szemmel tart
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A közvélemény szerint jobbára erőszakot és nyomort előtérbe helyező kiállítás ezúttal kevésbé tűnt véresnek, bár a háború és nyomor sújtotta területeken készült képek most is szép számmal szerepeltek. Központi helyet kapott az idei kiállításon egy roppant erőteljes Putyin portré. A brit Platon, Times magazin számára készült képe mellett éppúgy nem tudott a közönség sem csak úgy elmenni, ahogy a zsűri sem hagyhatta figyelmen kívül – sőt az év legjobb portréjának választott fotó is szemmel tartott mindenkit a kiállításon.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!