Megjelent: Napi Gazdaság 5000. lapszám

Napi_Gazdasag_5000Ma jelent meg a Napi Gazdaság ötezredik lapszáma. Az Internetes kiadásban is elérhető vezércikk mellett az archívumból előbányászott kordokumentumokkal, és az eltelt időszakot elemző írásokkal emlékezik a lap fennállásának 18 évére. Mivel ebben a hosszú múltra visszatekintő munkában egy rövidke időre én is részt vettem, így ma megvásároltam az ötezredik kiadást.

Napi_Gatdasag_5000_cimlapA jubileumi különszám az aktuális lapszám mellékleteként került kiadásra – a Napi szokásához híven mellékletenként saját lapfejjel – azonban most nem a mellékletet hajtották a fő lap belsejébe, hanem a lapot a mellékletbe, hogy mindenki láthassa a retro hangulatú lapfejet, az ünnepi címlapot. Bár emiatt az újságos hosszú percekig kereste mind az árat, mind a vonalkódot, végül sikerült megtalálnia, nekem meg kifizetnem is.

Örömteli, hogy nem csak a lapok megszűnéséről lehet hírt adni, sőt hogy így a XXI. században még lehet ünnepelni, és éltetni egy nyomtatott lapot. Reméljük, hogy lesz még ötezer lapszám…

Kiegészítés: Nem lett még ötezer lapszám. A Napi Gazdaság előbb gazdát cserélt, majd 2015. szeptember elején, mindössze két héttel a 24. évforduló előtt megszűnt. Szellemiségét és emlékét a napi.hu online gazdasági magazin viszi tovább, munkatársai közt a nyomtatott lap számos kollégájával.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!