Hány nőnek lesz ma egyszerre orgazmusa?

Amelie-szex-orgazmus

Audrey Tatou nagy pillanata

Ezen törte a fejét Audrey Tatou az Amelie csodálatos életének főhőseként, és a filmben arra jutott, hogy 15. Nem tudom, hogy a helyes szám vajon mennyi lehet, de én ennél többre tippelek. Minden esetre nem én voltam az egyetlen, akinek a New York Times moment kezdeményezése kapcsán Amelie jutott eszébe.

Egyébként azt is el tudnám kezelni, hogy egy ilyen gyűjteménybe pikánsabb képeket küldjenek be. Csak attól tartok, hogy kevesen akadnak, akik képesek lennének megtaláni azt a finom, de érzékletes különbséget, ami egy művészi aktot elválaszt a vacak kivitelezésű home pornótól, vagy akár a profi hard core képektől (ez utóbbiakat természetesen úgysem fogja a NY Times közzétenni). Persze nem kifejezett célja a projektnek, hogy ilyen képekben bővelkedjenek, de a globális pillanatnak akár ez is része kéne, hogy legyen.

A gyakran bulvár megközelítést választó Stop.hu is ezzel a címmel számolt be a NY Times projektjéről, megfejelve egy saját ajánlattal, hogy nekik is el lehet küldeni a képeket, így a globális mozaik mellett egy lokális válogatás lehetőségét is megteremtve.
Alig valamivel később az Indafotó blogján is megjelent egy hasonló felhívás, természetesen nem kifelejtve, hogy az Indafotóra is töltse fel mindenki a képeit. Az utolsó napokban több magyar blog és fotós oldal is észbe kapott, hogy említést tegyen a New York Times legalább egy hónapja szerveződő kezdeményezéséről, de más (ehhez kapcsolódó) párhuzamos fotógyűjtési kísérlet nem jutott tudomásomra. Ha valaki tud még ilyenről, küldje el, és kiteszem azt is.
Csak nehogy a sok magyar alternatíva között feledésbe merüljön az eredeti cél, hogy a világ minél több tájáról érkezzenek képek a New York Times gyűjteményébe.

The Moment kezdeményezés a magyar weben:

További részletek a NY Times projektjéről:

Úgy látom, ez a flash elég furcsán számol vissza, mióta lejárt. A jelek szerint nem tanították meg nullánál megállni.
Minden esetre rákattintva megjelenik a NY Times képbeküldő oldala, ahol a képeket fel lehet a projekthez tölteni (erre mindenkinek 5 napja van, vagyis péntekig kell megejteni).

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!