Boldog születésnapot Index.hu

0517_legordulo_kicsi

0517_index_hack_retro_kicsiBizony, nem feltörték, hanem születésnapot ünnepelnek május 17-én. Roppant stílusosan a tíz évvel ezelőtti designba visszaöltöztetve az oldalt. Hát igen, immár tíz éves az Index.hu, a magyar Internetes sajtó úttörőjének számító Internetto utódja, és annak későbbi felvásárlója.

“Index.hu alapítva 1999. május 17.”

Az ünnepre visszaállított, de jobbára hiánytalanul működő retro designban csupa izgalmas apróságot találhat, aki már akkor is látogatta az oldalt. Visszatért az I-Mai, sehol az Indamail vagy az IndaPass, van viszont Hix, Napfolt, MEK linkek, a Humor Herold, és persze az egykori munkatársak, Nyírő András főszerkesztő és Magyarósi Csaba ügyeletes szerkesztő is. Ott figyelnek az egykori konkurens és partner oldalak linkjei, az iNteRNeTTo, Magyar Netlap, HirNet, Stand, Tétova Teve Club, News.hu, Romapage melyek jó része ma már hírből sem nagyon ismerős, mitöbb jobbára már önmaguk emlékét se nagyon őrzik, kivéve az Internetto hivatalból ápolt jó emlékét. Ott vannak az idők során többnyire kimúlt Szeged, Szombathely, Kelet, Kaposvár, Pécs , Palóc, Debrecen, Sopron, és Viharsarok Index mutációk linkjei. Nyoma veszett a blogoknak, a fotó és videó dobozoknak, tudunk (?) viszont német márka árfolyamot számítani (146,936-os értéken).

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!