Szibériai kiállítás

andreii-pictures

Kovács András szibériai képei

Alaposan megkéstem az erről szóló posttal, de igazából az illusztráció és a reklám hatás miatt is vártam kicsit a kiállításhoz kapcsolódó honlap fejlődésére. Még mindig csak folyamatban a készítése, de már kezd alakulni.

Egy kedves barátom és kollégám Kovács András, a közelmúltban komoly utat tett meg Szibériában az Altáj hegység csúcsai között, végül igen komoly képanyagot hazahozva magával, melyet szerencsére nem hagyott a fiók mélyén lapulni. Képei április 20-ig a Teréz körúti Overland túra boltban tekinthetők meg, ami talán szokatlan, de igazán hiteles és eredeti környezete ezeknek a képeknek. Hiszen akik ide betérnek, talán mindenki másnál jobban értékelik a képek által visszaadott látványt, és az elkészítésükbe fektetett kitartást.

Sajnos a sajtófotó pályázatra beadott anyagát a zsűri nem értékelte kellő képen, hogy a pályázatból készült kiállítás képanyagába is bekerüljenek. Pedig András igazán eredeti megközelítéssel, és esztétikus módon a hó rengeteg egyedi formáját dolgozta fel sorozatával. Képaláírásaiban pedig utal rá, hogy az eszkimók és finn-ugor rokonaink több mint negyven féle szóval különböztetik meg a hó formáit, és mint elárulta erre az ilyen helyen ébred rá az ember, hogy bizony nem túlzás, hisz ez a – különösen errefelé – hétköznapi közeg milyen különleges formákat tud felvenni.

De kár is egy kiállításról ennyit szövegelni: mindenki menjen el, és nézze meg előbb a honlapot, aztán a kiállítást, majd ha kedve tartja, akkor a hegyeket is….érdemes!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!