Cipő vásárlás

hanwag_robin

HanWag Robin

Nem feltétlen nevezném magam öltözködésben igényesnek. A divattal is csak olyan kapcsolatom van, hogy szívesen fényképezek divatbemutatókat. Viselni inkább praktikusság szerint szoktam mindent. Úgyhogy előszeretettel öltözködöm túra és military boltokból. Túl azon, hogy az áruk is jobb lehet olykor mint más boltoknak, szeretem a jól használható ruhadarabokat. Ingen, nadrágon sok zseb, kevés dísz, legyen tartós és ellenálló. Sajnos szakmai ártalom, hogy minden zsebem tele mindenfélével, és munka közben további munkaeszközök (objektívek, azok sapkái, szűrők, törlőkendők, memóriakártyák, tokok, kábelek, belépőkártyák, stb) szorulnak pakolászásra jobbra-balra. Ráadásul sokszor csak a földön jut hely a fotósoknak, egymás és operatőrök, meg biztonsági és vagy kormányőrök előtt/között, guggolva, térdelve, földön ülve, csúszva mászva. Úgyhogy nem árt a strapa bíró rib stop szövet.

Mintegy 3-4 év hordás után kezd szétmenni remek Zamberlan túracipőm, úgyhogy ideje újat venni helyette. De általános problémám, hogy utálok vásárolni. Pláne olyasmit, amit próbálgatni kell. Tejért, kenyérért elég beugrani a boltba, leemelni a polcról, és bízni benne, hogy nem romlott. Még a műszaki cikkekkel is viszonylag könnyű a helyzet, mert a paraméterek nagyjából ismerhetőek és azok alapján viszonylag nehéz – bár távolról sem lehetetlen – melléfogni, főleg ha ismeri az ember a terméket, és vannak tapasztalatai is vele. A cipő vásárlás viszont számomra mindig is különleges nyűg volt. Megtalálni a megfelelőt, ami méretben is passzol, kényelmes is, és jó benne járni. Ráadásul ilyesmire áldozni is érdemes, mert egy jobb modell tényleg évekig szolgálja hűségesen az embert, és hálás lehet egy minőségi választás. Amiket mostanában nézegetek a HanWagtól nem olcsó példányok, de hosszú távú befektetésnek tekintem. Német cég, kézi gyártású rendkívül finom munkája. Csak sikerülne végre megfelelő méretben találni egy jó fazont, mert amiket mostanában próbáltam, azok sajnos nem voltak az igaziak, így még keresgélnem kell sajnos egy darabig.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!