Vicces kábel vásárlás

microusb

Nokia Micro USB port és kábel

Az új céges telefonomhoz nem járt adatkábel, és BlueTooth segítségével nem igazán sikerült szinkronizálni a telefonkönyvét és naptárát (bár ezt nem hiszem, hogy fogom használni, maradok az iPhone-nál) a MacBookommal. Pedig hát az a jó a modern technikában, hogy nem kell egy papír alapú naptárba firkálgatni a programokat és telefonszámokat, hanem egy gombnyomással szinkronizálható minden. Betértem hát egy útba eső telefon boltba és megkérdeztem, hogy Micro USB kábelük van-e ehhez a típushoz. (Naná, hogy nem a “hegyekben” álló Mini USB-t használja a Nokia.)

Volt nekik, de csak utángyártott 2500 forintért. Kicsit sokallom egy (elvben) szabványos kábel darabért, pláne hogy még csak nem is eredeti, hanem valamelyik kínai gépsoron ezrével gyártott termék. Ahogy az eredeti is, csak ez esetleg nem ugyanazon a gépsoron készült – vagy ugyanazon készült, csak nem olyan logó és csomagolás jutott neki, hogy olcsóbban lehessen eladni.

A történet kritikus része a számlázás volt, mivel közölték, hogy bizony számlát szívesen írnak nekem, csak a pecsét a másik boltban maradt, úgyhogy nem fogok a számlával sokra menni. Ez meg még egy használt telefonnal kereskedő boltban is igen érdekes helyzet szerintem, pláne ha a körúton, igen nyilvános helyen található…

Aztán kicsit később találtam egy másik boltot – nagyon nem kerestem, de pont elém került – ahol szintén volt kábel, és mikor mondtam, hogy lehetőleg ne is gyárit adjanak (hiszen már a 2500-as utángyártottat is határesetnek tartom egy ilyen olcsó madzagért), közölték, hogy az utángyártottal csak a gond van, úgyhog nekik csak gyári van. Viszont azt 2500-ért adják. Ezek után még számlát is hajlandóak voltak – és tudtak is – írni. A beszélgetést csak az árnyékolta be kicsit, hogy a Mac szikronizációval kapcsolatban nem tudtak tanácsot adni. Pedig volt a pulton egy iMac, reméltem, hogy talán használni is tudják. De sajnos nem, azt csak az iPhone-ok miatt tartják, mint megtudtam.

Végül a Nokia honlapjáról megtudtam, hogy bizony az Apple nem támogatja (szerintük) a készülék szinkronizálását. Kábellel se meg anélkül se. Remek (? soha életemben nem használtam) PC Suite programjuk csak PC verzióban érhető el, kizárólag Windows rendszerekhez. Macen meg szerintük is a beépített iSync használható….mármint egyes típusokhoz, de nem mindhez.
Végül Google barátom és némi keresgélés után találtam egy blogbejegyzést, ami leírta nekem a tuti megoldást, és egy pár kattintásos művelet után BlueTooth-on simán felismerte és szinkronizálta az egyébként nem támogatott készüléket.
A kábelt meg azt hiszem, hogy USB-ről töltéshez fogom majd használni, mert a jelek szerint az adatkapcsolathoz határozttan felesleges. De ha valakinek szüksége van rá, akár el is adom….számla is van!
,-))

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!