Apple MagSafe: mágneses tápkábel csatlakozó

apple_magsafe_csatlakozo

MagSafe

Az Apple (egyik) remek újítása volt a hordozható számítógépek területén, hogy kitalálták, és bevezették a MagSafe használatát, ami nem más, mint a táp csatlakozó mágneses rögzítése. Így nincs többé mélyen a gépbe dugott csatlakozó, ami egy botlásra beletörik a gépbe, vagy még rosszabb esetben lerántja azt az asztalról, és a gépnek is lőttek.

Mialatt a múlt héten Angliában voltam, és a szoba méretei miatt kénytelen voltam az ágyban dolgozni a laptopon, módom volt többször is megtapasztalni, milyen remek dolog a MagSafe, és mennyi előnye van, ha a gép nem kényszerít rá, hogy folyton odafigyelj a madzagra, nehogy kitépd a gépből. Tényleg remek találmány! (Lásd az alábbi Mac és PC reklámot.)

Mac and PC Magsafe reklám:

Azoknak, akik nem értenék angolul a szöveget:

“-Hello én egy Mac vagyok.
-És én egy PC.
-Félek megkérdezni…
-Az asztalomnál ültem, és valaki elment mellette, óvatlanul beleakadt a laptopom tápkábelébe, és lerántotta a földre…
-A Mac ezt a mágnesesen csatlakozó tápkábelt használja, így ha valaki beleakad a tápkábelbe, akkor csak lepattan, és elkerülhető a baleset…
-Egy fényt láttam a szemeim előtt, naplementét egy gyönyörű búzamezőn…
-Ez nem a képernyővédőd?
-De…”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!