Szavazz! (Rám! ,-)

SMS szavazási játékot indítottak a szervezők a XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállításon. A kiállított képekre a közönség SMS-ben adhat le szavazatokat a 06-30-30-30-210-es nem emelt díjas számon, hogy a neki legjobban tetsző képet egy szavazattal közelebb juttathassa a közönségdíjhoz. Egy számról csak egy szavazatot fogadnak el, és a kiírásból – számomra legalábbis – az nem derül ki, hogy hogyan lehet beazonosítani a képeket. Nem kizárt, hogy van mindegyiknek egy sorszáma erre a célra, de nem is egyértelmű, hogy így van, ahogy az sem, hogy a címeket elfogadják – főleg mivel nem minden képnek van címe. Úgyhogy akinek tetszik a kiállított képem, kérem írja meg SMS-ben a fenti számra, hogy “a naplementés hajóroncs kép a legjobb”.

Riverdance napnyugtakor

Persze ez csak vicc! Mármint a szavazás valódi, és a szám is. De nem kérem, hogy szavazz rám. A képem már megkapta, amit megérdemelt – ha megérdemelte egyáltalán. Én pedig nem vagyok híve az SMS szavazásoknak, sőt a közönség szavazásban sem hiszek….ráadásul a legtöbb szavazattal elnyerhető Nokia E51 telefonra sincs szükségem. Az iPhone úgyis jobb…

Ami miatt mégis lehet értelme szavaznod a kiállított képek bármelyikére, hogy a szavazók között kisorsolnak egyet Az év fotói 2008 című könyvből. Ezt pedig megéri az embernek a polcán tudnia, nekem is megvannak 2000-ig visszamenőleg.

A másik remek SMS játék, amit kitaláltak a sajtófotó kiállítás kapcsán, hogy SMS-ben lehet egy másik számra (06-30-30-30-290) képaláírásokat küldeni. Ebben a versenyben három darab könyv (mindegyik Az év fotói 2008) kerül kiosztásra. Ugyanarról a telefonszámról ugyanarra a képre itt is csak egy képaláírást fogadnak el, és ugyanúgy nem világos számomra, hogy hogy azonosítják be a képeket, amikhez tartoznak az SMS-ek. De lehet, hogy ez nem is számít igazán, majd megoldják valahogyan?

A harmadik játék üzeneteit már MMS-ben kell beküldeni, és aki ismeri a blogom, engem meg az MMS és SMS közti különbséget, az már sejti is, hogy miért nem fogok erről a játékról többet írni….nyert! Ideológiai okokból. Mert ugye mobiltelefonnal nem fényképezünk!

Frissítés: Ez a szavazási lehetőség már lejárt, de a 2009-es Sajtófotó Kiállítás és az Öt éves a Művészetek Palotája kiállítás közönségszavazásán még lehet rám (ahogy másra is) szavazatot leadni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!