Szavazz! (Rám! ,-)

SMS szavazási játékot indítottak a szervezők a XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállításon. A kiállított képekre a közönség SMS-ben adhat le szavazatokat a 06-30-30-30-210-es nem emelt díjas számon, hogy a neki legjobban tetsző képet egy szavazattal közelebb juttathassa a közönségdíjhoz. Egy számról csak egy szavazatot fogadnak el, és a kiírásból – számomra legalábbis – az nem derül ki, hogy hogyan lehet beazonosítani a képeket. Nem kizárt, hogy van mindegyiknek egy sorszáma erre a célra, de nem is egyértelmű, hogy így van, ahogy az sem, hogy a címeket elfogadják – főleg mivel nem minden képnek van címe. Úgyhogy akinek tetszik a kiállított képem, kérem írja meg SMS-ben a fenti számra, hogy “a naplementés hajóroncs kép a legjobb”.

Riverdance napnyugtakor

Persze ez csak vicc! Mármint a szavazás valódi, és a szám is. De nem kérem, hogy szavazz rám. A képem már megkapta, amit megérdemelt – ha megérdemelte egyáltalán. Én pedig nem vagyok híve az SMS szavazásoknak, sőt a közönség szavazásban sem hiszek….ráadásul a legtöbb szavazattal elnyerhető Nokia E51 telefonra sincs szükségem. Az iPhone úgyis jobb…

Ami miatt mégis lehet értelme szavaznod a kiállított képek bármelyikére, hogy a szavazók között kisorsolnak egyet Az év fotói 2008 című könyvből. Ezt pedig megéri az embernek a polcán tudnia, nekem is megvannak 2000-ig visszamenőleg.

A másik remek SMS játék, amit kitaláltak a sajtófotó kiállítás kapcsán, hogy SMS-ben lehet egy másik számra (06-30-30-30-290) képaláírásokat küldeni. Ebben a versenyben három darab könyv (mindegyik Az év fotói 2008) kerül kiosztásra. Ugyanarról a telefonszámról ugyanarra a képre itt is csak egy képaláírást fogadnak el, és ugyanúgy nem világos számomra, hogy hogy azonosítják be a képeket, amikhez tartoznak az SMS-ek. De lehet, hogy ez nem is számít igazán, majd megoldják valahogyan?

A harmadik játék üzeneteit már MMS-ben kell beküldeni, és aki ismeri a blogom, engem meg az MMS és SMS közti különbséget, az már sejti is, hogy miért nem fogok erről a játékról többet írni….nyert! Ideológiai okokból. Mert ugye mobiltelefonnal nem fényképezünk!

Frissítés: Ez a szavazási lehetőség már lejárt, de a 2009-es Sajtófotó Kiállítás és az Öt éves a Művészetek Palotája kiállítás közönségszavazásán még lehet rám (ahogy másra is) szavazatot leadni.