Ismét péntek tizenhárom volt…

calmarc13pentek

Mint már előre is jeleztem, idén egymás után két hónapban is (február és március) péntek tizenharmadika volt, ami meglepő módon mindkét alkalommal pénteki napra esett. A legutóbbi ilyen témájú postnál volt aki megreklamálta, hogy nem írok bővebben a péntek tizenharmadika hagyományairól, történetéről, eredetéről, esetleg a babonák részleteiről. A kritika jogos!

“Inkább legyek peches, mint babonás!”

Ezzel nekem csak két apró gondom van. A legfőbb okom, hogy ne taglaljam a vonatkozó hiedelmeket és népi szokásokat, hogy nem vagyok babonás. Sőt kifejezetten nem hiszek a balszerencsében – igaz, hogy a szerencsében sem! A természetfeletti dolgokban való hitem már kicsit összetettebb, de semmi esetre sem a péntek tizenharmadika tárgykörébe tartozik. A másik – sokkal gyakorlatiasabb – okom, hogy ne taglaljam az említett témakör egyébként unásig ismert részleteit, hogy ezt helyettem úgyis megteszi minden egyes alkalommal az összes bulvár lap, hírportál, és különösképpen az ezotériával, babonával, boszorkánysággal, rontáslevétellel és rokon műfajokkal foglalkozó oldalak, újságok, magazinok, és tévéműsorok.

Úgyhogy aki ismét reménykedett, azt ezúttal is ki kell, hogy ábrándítsam…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!