Egyet értés

A napokban egy szokatlan interjún voltam, ahol egy igen nagy vállalat vezetője adott interjút. Mivel a cég nagyon komoly gazdasági szereplő, ezért mindjárt három újságíró ült le vele szemben. Mindhárom ugyanattól a laptól, hogy mindegyik a saját rovatának megfelelő területre koncentrálva kérdezhesse az interjúalanyt.

“Az értelem egy három élű kard. Mindig ott van a te oldalad, az ő oldaluk, és az igazság…” – Vorlon mondás, Babylon 5

Nem mindennapi ez az interjú forma, de az igazán különös az volt, mikor az interjúról kijöttünk, és a három újságíró összekülönbözött az elhangzottak értelmezésén. És nem csak árnyalatnyi eltérések voltak. Homlok egyenest ellentétesen értelmeztek egyes mondatokat. Érdekes, hogy még hasonló hátterű, ismeretű, gondolkodású, egy lapnál dolgozó újságírók is képesek ennyire eltérő módon értelmezni ugyanazokat a mondatokat. Hát még akkor, hogyha szöges ellentétben állnak politikai, világnézeti, felekezeti és egyéb ideológiai tekintetben.


Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!