Szemét kérdés

0901156505c

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Kicsit el vagyok maradva önmagamhoz és az eseményekhez képest, és a fáradtság miatt szellemileg sem vagyok a toppon. Úgyhogy most csak egy kis se füle – se farka eszmefuttatásra futja.

Szinte az egész nap eltelt a Parlamentben a Nabucco csúcstalálkozó fotózásával. Egy csomó delegáció, egy csomó ember, egy csomó újságíró….és sehol egy szemetes, ahova az ember a használt zsebkendőt dobhatná. Nem vonok le messzemenő következtetéseket a dologból. Bár a “hamutartó az egész világ” analógiáján azért elgondolkodtam a tisztelt házban. De hát az is csak egy munkahely, amiből szerencsére a fotóriportereknek több van mint bárki másnak, így legalább változatos az élet, és nem az egyhangú négy fal közt kell becsavarodni…

Egyébként az Országgyűlés épületének egyes emeletein még szelektív hulladékgyűjtés is folyik, sőt a legutóbbi évértékelő jelentésben valami olyat is olvastam, hogy sikerült a papír fogyasztást visszaszorítaniuk, ami szerintem a papír mentes iroda híveként kifejezetten örömteli. Nyilván ebben komoly szerepe van annak is, hogy már a képviselők is rászoktak a számítógép és egyéb informatikai eszközök használatára.
Azt már csak remélhetjük, hogy a magyar honatyák jobban használják az eszközöket mint az amerikai elnökjelölt. McCaine nem sokkal az elvesztett választás után túladott a kampányhoz használt telefon és számítógép parkon, amikből egy csomó bizalmas telefonszám és e-mail került nyilvánosságra, miután leleményes újságírók felvásárolták a leékrtékelt darabokat. Szerintem a nemzetbiztonsági hivatal és a titkos szolgálat örülhet, hogy nem rá kell bízniuk az államtitkokat végül….bár akkor az ilyen eszközök ártalmatlanítása is a hivatásból titkolózó szervek feladata lett volna.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!