Szerzőjogi birság a lopott képekért

ParagraphSQAz SG.hu arról számolt be, hogy súlyos bírságot szabott ki a német bíróság egy szerzőjogi ügyben. A hírügynökségi képeket illegálisan felhasználó honlapkészítő tízezer eurót kénytelen fizetni, amiért a jogtulajdonos engedélye nélkül használt fel fotókat.

Remélhetőleg az ilyen bírósági határozatok kellő elrettentő erővel bírnak majd hogy eltántorítsák az embereket az illegális felhasználásoktól. Persze én sem szeretek minden kép miatt pereskedni, de nem csak arról van szó, hogy a legelemibb törvényi feltételeknek sem tesznek eleget, határozottan bosszantó tud lenni, mikor mások annyira sem becsülik az ember munkáját, hogy legalább megkérjék, hogy adja oda, helyette csak egyszerűen fogják és elveszik. Remélem, hogy még sok ilyen bírósági határozat fog születni, mert van hova kiosztani a bírságokat….remélem, kedves olvasó, hozzád nincs miért bekopogtatni ilyesmivel…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!