Magyarországon is megjelent az iPhone

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Aug 22-én 0 órától hivatalosan is kapható Magyarországon az Apple iPhone. Ennek örömére sikerült a T-Mobilnak igazán világ színvonalú bulit csapni a MOM Parkban. A T Pont 8-kor bezárt, hogy kidekorálják és felkészüljenek a nagy eseményre, de voltak, akik már jóval elôtte idejöttek sorban állni (valójában ők jöttek elsőként, szóval ők csinálták a sort). A többséget nem az elsőség vagy az olcsó beszerzés (lásd Electro World címszó) motiválta. Inkább egyfajta közösségi élmény, hogy együtt megünnepelhetik az Apple új, és népszerű termékének megjelenését.

A szervezés kiábrándítóan jól sikerült. Se tömeghatás, se lökdösődés. Kanyargós kordont feszítettek ki gumiszalagokból, így szép rendezett sorban várhattak a visszaszámlálás alatt a jövendőbeli vevők. Közben nyugodtan ültek, álltak, zenét hallgattak, beszélgettek, és notebookon blogoltak a várakozás néhány órájában. A lelkes győztes (nyereménye csak egy emlékplakett, hiszen a telefonért ő is fizetett) iNorbi érkezett elsőként, blogján és 1-2 fórumon tudósítva az eseményekről. A történelmi esemény végére azért neki is elege lett a felhajtásból. Már a helyszínen is elég rosszul viselte a rá szegeződő sajtófigyelmet, ami végigkísérte a vásárlás pillanatait, és a készülék átvétele után csak percekkel eresztette őt útjára új szerzeményével…

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A magának százas sorszámot választó vásárló a Magyar Távirati Irodának dolgozó World Press Photo nyertes fotóriporter, Szigetváry Zsolt volt, aki nem csak egy az eddiginél olcsóbb előfizetést szerzett, hanem aranykártya pontok felhasználásával fizetett, így ingyen vihette el a készüléket. Mivel a nemzeti hírügynökség számára végigfényképezte a nyitást és az első vásárlókat, még fizetést is kap majd a többek közt vásárlással töltött időre. Most pedig szabadságát töltve valahol a tenger parton nyomkodja új telefonját.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!