Világra szóló megnyitó után

beijingolympicMár hatodik napja zajlik az olimpia, túl vagyunk remek közvetítéseken és a magyar sportolók több-kevesebb sikeren és kudarcon is. Pár dolgot azért le kell írnom a játékokról.

A kínaiak egyszerűen zseniális megnyitó ünnepséget hoztak össze. Bár 1-2 részletről bevallották, hogy trükköket alkalmaztak, de akkor is hatalmas show volt, és aki szerint a showhoz nem kellenek trükkök, az ne akarjon a showbizniszben dolgozni.

Fotó: Jerry Lampen/Reuters

Aki még nem látta, az feltétlenül nézze meg, aki már látta az nézze meg újra!
2008 pekingi olimpia megnyitó ünnepség – első rész, második rész

Sajnos a Magyar Televízió “honlap fejlesztése” nyomán a digitális enyészeté lett minden videó anyag, ami a designváltás előtt került fel az online archívumba, így többek között a fent linkelni próbált Olimpiai megnyitó közvetítése is. Ezúton is gratulálok a közpénzből fizetett illetékeseknek, akik ezt a pusztítást elkövették!

Galéria válogatás az olimpia képeiből:

Színesítésként beágyaztam már több YouTube videót is, de sajnos időről-időre mind elérhetetlenné válik, ami újabb szomorú példa a témában már emlegetett digitális enyészet jelenségére.

https://www.youtube.com/watch?v=JsDY1Ha83M8

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!