Aprócska eltérés, de komoly csúsztatás

TomClancy-SplinterCellHU-EN

Magyar és angol borító

Csak apró változtatásokat eszközölt a kiadó a Tom Clancy neve alatt megjelent Splinter Cell könyv borítóján – de ezzel elég komolyan megtévesztik a vásárlókat.

Az Aquila kiadónak sikerült a népszerű Splinter Cell játék sorozathoz kapcsolódó könyvet (A sejt) Tom Clancy szerzeményeként feltüntetve kiadni Magyarországon. Csakhogy közben a nemzetközi kiadásnak a borítóján jól olvasható, hogy a Clancy nevéhez  csak köthető és azzal fémjelzett könyvet  valójában David Michaels írta. A magyar kiadásnak viszont nem csak a borítójáról spórolták le ezt a mellékesnek nem mondható információt. Még belső oldalain, sőt a könyvesbolti kartoték rendszerben sincs  semmi nyoma a valódi szerzőnek. Így Magyarországon a könyvről mindenki joggal hiheti, hogy a híres Tom Clancy írta – és csodálkozva nézheti, hogy miért tér el mégis a stílus a best sellerekben megszokottól.

Szerencsére ezt a hibát az azóta megjelent két könyvnél sikerült orvosolni, így azok már nálunk is Michaels nevén kerülnek elő. Igaz a pletykák szerint ezt a művésznevet is legalább három szerző használja a Splinter Cell sorozathoz, így valójában fogalmunk sincs, hogy ki lehet a háttérben rejlő ghost writer.

A Splinter Cell X-Box játék reklámja:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!