Happy news year! – Jó híreket kívánok az új évre!

Fotó: Christopher Hawkins/Flickr

Minden újévkor meg szoktam osztani a korábbi Happy news year képet és a jókívánság posztot is. Egy ilyen 2020-as év után még soha nem volt ez a jókívánság ennyire aktuális, mint most! De azért írjátok meg nekem, hogy nektek milyen volt az óévetek!

Nektek milyen volt a 2020-as évetek?
Részletekért katt a képre!
Fotó: katerha/Flickr

2010-ben osztottam meg először ezt a népszerű képet, amit Christopher Hawkinstól kölcsönöztem a Flickrről. Kísérőként pedig a vlogger korszak előtti video blogger Joe bácsitól kölcsönzött jókívánságot (akinek a videói tartok tőle, hogy már a digitális enyészet martalékai lettek):

Happy news year! – Jóhíreket az új évre!

Annyi negatív dologról írtam már a blogon és sajnos nem ígérhetem, hogy többet nem fogok. Viszont ideje pozitívabb hangvételt venni az új évben. Álljunk pozitívan a dolgokhoz és hozzuk ki a legjobbat a lehetőségeinkből!

Harry Ford szavaival élve:

“Akár azt gondolod, hogy sikerülni fog valami, akár azt gondolod, hogy nem sikerül, biztos, hogy igazad lesz!”

Some Good News
A jó hírekről szólva érdemes megemlíteni a járvány közepette indult SGN – Some Good News YouTube csatornát. A mindössze kilenc hónapos csatorna mindössze 15 videóval több mint 2,5 millió feliratkozót gyűjtött össze a jó hírek tematikájának – meg persze a rendszeresen megjelenő hírességeknek köszönhetően.
Az első hullám globális kijárási korlátozása idején a leginkább a Jack Ryan és (amerikai) Office sorozatokból ismert John Krasinski indította hobbi projektként. A csatornának nincs más célja, mint egy kis vidámságot vinni az emberek életébe a pozitív hírekkel és egy kis humorral.
Még, ha csak B kategóriás is a sztárok között, de mivel az alkotó maga is egy hollywoodi híresség, szemérmetlen rendszerességgel felvonultat 1-1 hosszabb-rövidebb és többnyire humoros bejelentkezés, vagy jótékonyság elejéig különböző világsztárokat George Clooneytól, Robert de Niron és Justin Timberlake-n keresztül Dwayne “The Rock” Johnsonig.
Nem maradt ki szintén színész felesége, a többek között Mary Poppinst is alakító Emily Blunt sem. Mivel a műsorvezető felesége is szerepel benne, a Hamilton musical teljes stábját is sikerült rávenniük egy különleges meglepetés előadásra. Az már nem is lyan meglepő, hogy az (amerikai) Office stábját is rá tudta venni egy közös szereplésre, hasonlóan a Parks and Recreations (Városrendezési osztály) hasonló videójához. A csatorna legnagyobb sikere aligha nem a Nemzetközi Űrállomás bejelentkezése volt.

És ha már az újévre időzítve a RetroShock csatorna készített egy remek, motiváló videót Forrest Gump történetét feldolgozva, ajánlom nektek inspirációként, szórakozásként, filmajánlóként, csak úgy:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!