A Red Bull megszünteti az Air Race-t

Vége a Red Bull Air Race-nek
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Az energiaital gyártó bejelenntette, hogy a 2020-tól már nem rendezik meg a Red Bull Air Race műrepülő versenyt. Az idei évre tervezett futamokat még megtartják, de aztán mindenhol vége a repkedésnek.

Budapestről egyszer már kiűzték a Red Bull Air Race-t, ami után szünetet is tartott a verseny. Aztán újra folytatták a versenysorozatot és visszatértek Budapestre is. Idén Tarlós István ismét hadat üzent a repülőversenynek, ami emiatt a Balatonra költözött. Most viszont a versenysorozat megszűntetését is bejelentették a rendezők.

A Red Bull közleménye:

“A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezont követően nem rendezi meg újra a Red Bull Air Race Világbajnokságot. Az idei hátralévő futamok: június 15-16, Kazany, Oroszország; július 13-14, Zamárdi, Magyarország; szeptember 7-8, Csiba, Japán.

A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta több mint 90 futamot tudhat maga mögött, amelyek lehetőséget biztosítottak a világ legkiválóbb pilótáinak, hogy nagy sebesség és alacsony repülési magasság mellett extrém manőverekkel versenyezhessenek. A Red Bull Air Race kimagasló színvonalú sportélményt nyújtott, de a rendezvényt nem övezte akkora érdeklődés, mint más Red Bull eseményeket a világon.

A Red Bull köszönetét fejezi ki a pilótáknak és csapataiknak, partnereinek, a rendező városoknak és a Red Bull munkatársainak az élménydús és emlékezetes eseményekbe fektetett munkájukért.”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!