Red Bull Air Race lefújva

Red Bull Air Race Budapesten
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A Red Bull hivatalosan bejelentette, hogy idén nem lesz Budapesten Air Race, helyette Németországban avatnak világbajnokot.

A hosszadalmasan elnyúló engedélyeztetési procedúrák miatt a Red Bull Air Race szervezői ma bejelentették, hogy idén elmarad a budapesti Air Race futam. Hat év megszakítás nélküli sorozata után első alkalommal nem a magyar fővárosban, hanem a németországi Lausitzban avatnak világbajnokot a sportágban, augusztus 7-8-án.
A légi világverseny sorozatnak 2004 óta minden évben állandó állomása volt Budapest, ahol több mint 600 000 néző szemlélte a versenyt a Duna partján. Mint minden évben idén is az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre tervezték a versenyt.

“Baleset mentesen és sikeresen bonyolítottuk le a budapesti Red Bull Air Race világbajnokságot immár hat éve folyamatosan, így nehéz volt meghozni a döntést”, mondja Bernd Loidl, a Red Bull vezérigazgatója. “A portugál verseny lemondása után ilyen kevéssel, nyilván csalódottak vagyunk, és reméljük, hogy 2011-re visszatérhet a verseny Budapestre.”

Kiegészítés: Nem csak nem tért vissza 2011 a Red Bull Air Race Budapestre, de abban az évben a világon máshol sem rendezték meg. Évekig tartott, míg újra visszatérhetett Budapestre. Viszont már nem az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen tartották, hanem egy másik nyári időpontban. Később 2019-ben az önkormányzat újra betiltotta, mert veszélyesnek és túl zajosnak ítélték.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!