Red Bull Air Race lefújva – nem csak Budapesten!

Red Bull Air Race international air show practice runs over the river Danube, Budapest preceding the anniversary of Hungarian state foundation. Hungary. Saturday, 18. August 2007. ATTILA VOLGYI (ATTILA VOLGYI)A Red Bull hivatalosan bejelentette, hogy idén nem lesz Budapesten Air Race, helyette Németországban avatnak világbajnokot.

A hosszadalmasan elnyúló engedélyeztetési procedúrák miatt a Red Bull Air Race szervezői ma bejelentették, hogy idén elmarad a budapesti Air Race futam. Hat év megszakítás nélküli sorozata után első alkalommal nem a magyar fővárosban, hanem a németországi Lausitzban avatnak világbajnokot a sportágban, augusztus 7-8-án.
A légi világverseny sorozatnak 2004 óta minden évben állandó állomása volt Budapest, ahol több mint 600 000 néző szemlélte a versenyt a Duna partján. Mint minden évben idén is az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre tervezték a versenyt.

“Baleset mentesen és sikeresen bonyolítottuk le a budapesti Red Bull Air Race világbajnokságot immár hat éve folyamatosan, így nehéz volt meghozni a döntést”, mondja Bernd Loidl, a Red Bull vezérigazgatója. “A portugál verseny lemondása után ilyen kevéssel, nyilván csalódottak vagyunk, és reméljük, hogy 2011-re visszatérhet a verseny Budapestre.”

Oszd meg az ismerőseiddel és iratkozz fel a blog hírlevelére! Ne maradj le az újdonságokról!

Címkék