Óriástelével fényképezték a francia túszdrámát

Francia különleges alakulatok mesterlövészei elfoglalták helyüket egy háztetőn a túszejtés helyszínén Dammartin-en-Goele-ben, Párizstól észak-keletre, 2015. Január 9-én.Fotó: Eric Gaillard/Reuters

Francia mesterlövészek egy háztetőn a túszejtés helyszínén Dammartin-en-Goele-ben, Párizstól észak-keletre, 2015. Január 9-én.
Galériáért katt a képre!
Fotó: Eric Gaillard/Reuters

Mint arról a PetaPixel beszámol, a Le Monde újságírója, Maxime Goldbaum Twitteren közölt róla, hogy a Reuters (egyik?) legkülönlegesebb objektívét is bevetették a franciaországi Dammartin-en-Goële-nél történt túszejtésnél.
A fotós lap azt írja, erre azért volt szükség, hogy a fotósok biztonságos távolságban lehessenek az összecsapásról. Valójában inkább arról lehet szó, hogy a rendőrség az ilyenkor szokásos protokoll szerint lezárta a műveleti terület környékét. Így a fotósok nem tudtak közelebb menni és ezért volt szükség az elérhető legnagyobb gyújtótávolságú szuper-teleobjektívre.
Csak tippelni tudok, hogy a rendőri készülődést bemutató sorozat képei közül a legjobban felhúzottakat készítették ezzel az objektívvel, mivel ezeken látszanak a távolban zajló mozgolódás legkisebb részletei.

Mivel az 1200-1700-as Nikkort egyébként is rendszeresen használják a júliusi párizsi felvonuláson, elég valószínűnek tűnik, hogy a párizsi Reuters irodában tartják és onnan szokták máshova küldeni, ha esetleg máshol van rá szükség. Legutóbb Ferenc pápa legelső nyilvános szereplésénél dokumentálták a használatát. A PetaPixel cikke ír néhány gondolatot az objektív történetéről is, én ezt egy korábbi bejegyzésben tettem meg.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!