Óriástelével fényképezték a francia túszdrámát

Francia különleges alakulatok mesterlövészei elfoglalták helyüket egy háztetőn a túszejtés helyszínén Dammartin-en-Goele-ben, Párizstól észak-keletre, 2015. Január 9-én.Fotó: Eric Gaillard/Reuters

Francia mesterlövészek egy háztetőn a túszejtés helyszínén Dammartin-en-Goele-ben, Párizstól észak-keletre, 2015. Január 9-én.
Galériáért katt a képre!
Fotó: Eric Gaillard/Reuters

Mint arról a PetaPixel beszámol, a Le Monde újságírója, Maxime Goldbaum Twitteren közölt róla, hogy a Reuters (egyik?) legkülönlegesebb objektívét is bevetették a franciaországi Dammartin-en-Goële-nél történt túszejtésnél.
A fotós lap azt írja, erre azért volt szükség, hogy a fotósok biztonságos távolságban lehessenek az összecsapásról. Valójában inkább arról lehet szó, hogy a rendőrség az ilyenkor szokásos protokoll szerint lezárta a műveleti terület környékét. Így a fotósok nem tudtak közelebb menni és ezért volt szükség az elérhető legnagyobb gyújtótávolságú szuper-teleobjektívre.
Csak tippelni tudok, hogy a rendőri készülődést bemutató sorozat képei közül a legjobban felhúzottakat készítették ezzel az objektívvel, mivel ezeken látszanak a távolban zajló mozgolódás legkisebb részletei.

Mivel az 1200-1700-as Nikkort egyébként is rendszeresen használják a júliusi párizsi felvonuláson, elég valószínűnek tűnik, hogy a párizsi Reuters irodában tartják és onnan szokták máshova küldeni, ha esetleg máshol van rá szükség. Legutóbb Ferenc pápa legelső nyilvános szereplésénél dokumentálták a használatát. A PetaPixel cikke ír néhány gondolatot az objektív történetéről is, én ezt egy korábbi bejegyzésben tettem meg.