Filmajánló: Az igazság nyomában

Collin Farrell fotós szerepben

Collin Farrell fotós szerepben

Nem alakulok át filmes bloggá, de erről a filmről ma még sikerül időben szólnom, hogy megnézhesd, gondoltam nem árt közzétenni.

Ma este vetítik Danis Tanović rendező Az igazság nyomában című filmjét (eredeti címe Triage), Colin Farrell, Christopher Lee, Paz Vega, Kelly Reilly és Jamie Sives főszereplésével. A film két fotóriporter különös kalandjait tárja fel egy szokatlan történet formájában. A játékfilm teljes egészében kitalált, még csak említést sem találtam róla, hogy lenne bármi valós alapja a történetnek, de ha nincs jobb programod ma estére, akkor érdemes megnézni.

Collin Farrell fotósként

Collin Farrell fotósként a terepen

Ahogyan az sok film esetében lenni szokott, a fotózást sem biztos, hogy teljes szakmai, vagy legalább technikai hűséggel ábrázolják benne. Meglátjuk, milyen lett. A filmet még nem láttam, így nem tudok nyilatkozni róla, hogy milyen is.

Triage-poster2

A film plakátja

 

Vetítik:

  • Super tv2: 2014. november 6. (Csütörtök) 21:35

 

A hivatalos összefoglalóban ezt írják róla:

“Mark és David fotóriporterként tudósítanak a világ forró pontjairól. 1988 tavaszán Kurdisztánban vannak, az elszigetelt hegyi településen várják a közelgő offenzíváról szóló híreket. Davidnek már elege van, haza akar menni Dublinba, a várandós feleségéhez. Mark megígéri, hogy néhány nap múlva követi őt. Egy héttel később Mark otthon van sebesülten. A felesége, Elena úgy érzi, teljesen megváltozott. Ám a férfi nem hajlandó arról beszélni, mi történt vele. Elena pszichológus apjához fordul segítségért. Miközben Joaquín próbálja megnyitni Markot, felszínre kerül az apa és lánya közötti régi ellentét.”

Kiegészítés:
Most, hogy megnéztem a filmet, határozottan úgy gondolom, hogy megérte. Még ha nem is konkrét fotós(ok) valós történetét dolgozza fel, mégis nagyon érdekes és fontos dolgokkal foglalkozik.

A film előzetese a Super tv2 oldaláról:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!