Jó lenne úgy fényképezni, ahogyan ők festettek

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A héten nyílt meg Budapesten a Rembrandt és kora kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Ahogy kollégákkal beszélgettem, mindenkinek nagyon tetszenek a képek. Egyikük pedig azt fogalmazta meg, hogyan viszinyulhat sok fotós a kiállításhoz. Saját gondolatként is előadhatnám, de úgy éreztem inkább tőle idéznem:

“Sokan szeretnénk úgy fényképezni, ahogyan ők festeni tudtak.” – Nagy Béla fotóriporter

Régi tanács minden fotózás iránt érdeklődőnek, hogy tanulmányozd a festők képeit, tanulj belőle, hogy ők hogyan építették fel a kompozíciót, hogyan festették meg a fényeket, mert ezek a fotográfia alapjai és a festőknél tökéletesebben senki sem alkalmazza ezeket, igy van mit tanulni tőlük a fotográfiában is.

Ha eddig nem jártál kiállításokra festményeket nézni, akkor itt az ideje elkezdeni Rembrandttal és kortársaival! Persze, ha te nem fotózási engedéllyel mentél oda, mint mi tettük, akkor ne kezdj a kiállításon csak úgy fényképezni, mert nem fognak örülni neki!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!