Instagram fotósokat keres a Netflix

Grammaster-wanted-job-ad-Netflix

Hirdetésért katt a képre!

Az amerikai Netflix (ami lassan Magyarországon is megjelenhet) grammastereknek nevezett Instagram fotósokat keres, hogy az ő képeikkel népszerűsítsék a netes televízió társaságot. A Digital Trends cikkében emlegetett álláshirdetés szerint a Netflix heti kétezer dolláros fizetést ajánl három kiválasztottnak. Nekik a cég megbízására be kell majd utazni az amerikai kontinenst és szép képekkel ellátni a cég hivatalos Instagram csatornáját, illetve annak mintegy 120 ezer követőjét. A feladat az amerikai filmgyártás ikonikus helyszíneinek megörökítése, melynek során a vállalkozó szellemű fotós könnyen találhatja magát a Netflix saját gyártású műsorainak, vagy más általuk elérhető filmek díszletei között. Az utazás minden részletét a megrendelő intézi, bár az nem derül ki, hogy csak egy határozott idejű, rövid távú projektről van szó, vagy hosszabb távon kínálnak állást a jelentkezőknek.

Jelentkezni az Instagramon lehet október 7-ig, csak annyit kell tenned, hogy a három legjobb képedet betaggeled a #grammaster hashtaggel.

A Netflix az Instagramon

A Netflix az Instagramon

Szokatlan, de nem példa nélküli
Akadnak, akik szerint az ilyen ajánlat túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Van, aki szerint egyenesen csak azért rítak ki ilyen álláshirdetést, hogy ezzel ingyenreklámot csináljanak a vállalkozásnak.
Ugyanakkor egyre több cég fektet komoly hangsúlyt és anyagiakat is tehetséges fotósok alkalmazásába az Instagram üzleti célú használatához. A sajtóban is egyre többen kezdik komolyan használni az Instagramot, de a cégek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a benne rejlő lehetőségek kiaknázásába. Egyáltalán nem meglepő, ha egyre gyakrabban találkozink ilyen hirdetésekkel. Mivel egyre több tehetséges fotós igyekszik minél sokrétűbben kiaknázni az Instagram kínálta lehetőségeket, az üzleti kereslet és a minőségi kínálat is könnyen egymásra találhat.

A Netflix viszont már nem az első alkalommal hirdet meg szokatlanul jól hangzó állásokat. Idén korábban egy “film és tévés tartalom szakértő” pozíciót hirdetetek meg a neten. Ennek a lényege az volt, hogy a felvett alkalmazottakat azért fizetnék, hogy otthonról dolgozzanak és mást se kell csinálniuk, mint egész nap filmeket nézni és a műsor jellegéhez illő kulcsszavakkal ellátni. Így később az érdeklődési körüknek megfelelő filmet kereső előfizetők (akik nem fizetést kapnak érte, hogy nézzék a műsort, hanem havidíjat fizetnek érte) minél könnyebben megtalálják a számukra hasznos filmeket.

Te mit gondolsz az állásajánlatról?

Kiegészítés: Úgy látom, hogy a Netflix Instagram fiókjára bőven ráfér, hogy érdekes képek kerüljenek fel, mert az eddigi elég ingerszegénynek tűnik a céljához képest.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!