Nikon D4s már használatban Szocsiban

A Nikon D4s jelzésű új zászlóshajójának hivatalos bejelentésére még csak ezután kerül sor, Szocsiban a téli olimpián viszont már élesben használják a sportfotósok.

A fotós pletyka oldalak már emlegetik egy ideje a D4s megjelenését. Eddig viszont a szakújságírók még csak ízelítő, vagy inkább kémfotókat láttak róla. Mindenki csak találgat, bár a D4 megszűnését már bejelentették, így valószínűleg holnap jön az új gép bejelentése.

Közben a USA Today fotósai, Robert Deutsch, Robert Hanashiro és Richard Mackson már javában publikálják az új géppel készült képeiket, amik közül egy párat a CameraEggnek köszönhetően nagy felbontásban is megnézhet bárki, aki többek közt az EXIF adatokra is kíváncsi. Nagy felbontású képekért kattints az alábbi fotókra! (Persze ezek nem a gépből kikerült nyers képek, vágva mindegyik van és elég valósíznű, hogy mindegyik talán többször is tömörítve is lett – újságoknál és hírügynökségeknél a kis fájlméret és a gyors küldés fontosabb, mint a kis tömörítés a jobb képminőség érdekében.)

Az első ismert D4s képeket a Pixinfo és a CameraEgg cikkében láthatod.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!