Műsorajánló: Fotográfia játékfilm a moziban

Fotografia-tv-ajanlo-operatorRagalyiElemer

A fotós szerepében Zala Márk
Jelenet a filmből

Fényképészekről szóló magyar játékfilmet vetítenek ma délután a Toldi Moziban. Ha még nem láttad, akkor érdemes megnézni, ha már láttad, itt a lehetőség, hogy újra megnézd és ajánld másoknak is.

2019-ben immár 4K-ban felújítva vetítik az 1972-es fekete-fehér magyar játékfilmet, aminek operatőre Ragályi Elemér.
A filmben szereplő fotóst a tragikus véget ért karrierű Zala Márk alakítja. Róla és munkásságáról bővebben a róla szóló Port.hu és Wikipédia oldalain olvashattok.

A film rövid ismertetője így hangzik:

“Két fiatalember, az egyik fényképész, a másik retusőr, vándorfotósként a vidéket járja. Céljuk, hogy mesterségüket őszinte hivatásnak tekintve, a felismerhetetlenségig agyonretusált képek helyett az ember igazi arcát, beszédes mozdulatait, árulkodó tekintetét örökítsék meg, tehát szembesítsenek a valósággal. Útjukon különféle emberekkel kerülnek kapcsolatba, akik inkább a valóság hazug képmását, “szebb” önmagukat akarták látni. Eközben különös emberi sorsok is feltárulkoztak, indulatok uralta mélységekkel, tragédiákkal. Ezek közül legmegrázóbb a Nyerges házaspár története.”

Bővebben a filmről a Wikipédia oldalán olvashatsz.

Kiegészítés: A film 4K felújított változatát a Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében 2019. szeptember 9-én este vetítik a Toldi Moziban.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!