Fotóporta: személyes portfólió konzultáció

Fotó: Érmezei Lili Zoé (Fotóporta 2012 nagydíjas)

Fotó: Érmezei Lili Zoé (Fotóporta 2012 nagydíjas)

Ideje elővenni a portfóliódat és megmutatni néhány szakembernek. Külföldön komoly hagyománya van az olyan szakmai konzultációknak, amit immár második alkalommal szerveznek meg Budapesten is Fotóporta címen.

A Fotóporta rendezvényen magyar és külföldi szakemberekkel konzultálhatsz a képeidről, kikérheted a véleményüket, hogy merre érdemes tovább lépned, vagy esetleg min hogyan érdemes változtatnod. Kellő szerencsével pedig nem csak szubjektív véleményekkel gazdagodhatsz, hanem akár megjelenési, kiállítási lehetőségeket, vagy megbízásokat is kaphatsz általa, hiszen a résztvevők mindegyike komoly szakmai kapcsolatokkal rendelkezik, ismeri a fotó piacot és elég jó rálátása van, hogy mire hol van igény. A legjobbnak ítélt portfóliót a Mai Manó Házban jövőre kiállítják, az év felfedezettjét pedig a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagjai közé fogadja. De még ha nem is fedeznek fel rögtön egy ilyen konzultáció során, akkor is mindenképpen tanulságos lehet megismerni, hogy a sokat látott szakemberek mit gondolnak a képeidről és munkádról, vagy éppen arról, hogyan prezentálod azokat.

Portfólió konzultációra persze nem a teljes életművedet kell magaddal vinni. Sok fotósnak talán ez jelenti a legnagyobb kihívást. Hogy megannyi remek (vagy legalábbis annak gondolt) fotó közül hogyan válogasd ki azt a maroknyi fotót, ami leginkább kifejezi a látásmódodat és tehetséged, amivel bemutatkozol szakmailag, amiket megmutatnál magadból és a világodból másoknak – és amire mások is kíváncsiak, vagy legalább képesek végignézni, mert egy túlságosan bő válogatásnál már az sem biztos, hoyg kíváncsi az ember a sokadik képre. A rendezvény szervezői ezt illetően is már előre szolgálnak tanácsokkal.

Az október 11-12-ei Fotóporta 2013-ra a rendezvény honlapján lehet regisztrálni szeptember 30-áig.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!