Mobillal fotózik a National Geographic fotósa is

Stephen Alvarez mobillal fotózik a National Geographicnak

Alvarez mobillal fotóz a National Geographicnak

Újabb fotós adta fel mobil fotózással szembeni fenntartásait. Ezúttal a National Geographic fotóriportere, Setephen Alvarez vágott bele a mobil fotózásba. Az általa használt 41 megapixeles Nokia Magyarországon még nem kapható, de Amerikában már komoly reklám értékkel bír a kezdeményezése.

Stephen Alvarez/National Geographic

Egészen más a fogása, mint egy fényképezőgépnek

Az ISO 1200 és a HVG.hu számol be róla, hogy a National Geographic fotósa immár egy szál mobiltelefonnal vágott bele tíz napos munkaútjába a Nyugat-Amerikai vadonban. Az általa használt Lumia 1020-as készülék 41 megapixeles érzékelője úgy tűnik, hogy megfelelő minőséget is biztosít a magazin számára és mint az alábbi kis videóban a fotóriporter maga fogalmaz, a készülék mérete miatt nincs útban és a legelképesztőbb helyzetekben is használhatja azt, ami komoly előny bármilyen komoly fényképzeőgéppel szemben.

Stephen Alvarez/National Geographic

Sokszor egyszerűbb a kis méretű géppel dolgozni

Azért ne legyen kétségünk afelől, hogy reklámról van szó. A Nokia valószínűleg tetszetős összeget fizetett a National Geographic magazinnak azért, hogy elindítsák ezt a mobil fotózási projektet. Minden esetre abban biztos vagyok, hogy remek képek születnek majd belőle, amiket a projekt oldalán meg lehet nézni. Sőt remélem, hogy a magazinban is megjelennek majd nagy méretű nyomatban, hogy az olvasók saját szemükkel láthassák, mire is képes az új mobil.

Természetesen nem hiszem, hogy ezentúl a NatGeo összes fotósa mobilra cseréli majd fényképezőgépét. De az biztos, hogy az egyre jobban fejlődő mobilokat mind gyakrabban használják komoly fotósok is. Persze ennek nem lenne szabad okot adni egyik újságnak sem, hogy kirúgja a fotósait és újságírók mobil képeivel akarjon lapot szerkeszteni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!