Repülővel érkeztem a Sólyom Airwayshez

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Sajnos nem a múlt héten megjelent, nemzeti szín festésű Sólyom géppel. Azokra még várni kell egy kicsit. De azért így is elég jól jött ki a Sólyom Airways tegnapi sajtótájékoztatója.

Épp aznap délután érkeztem haza Barcelonából, így ha már pont akkor jártam Ferihegyen a Liszt Ferenc Repülőtéren, megnéztem az új magyar légitársaság első hivatalos bemutatkozását.
Egyébként elég hülye dolog a nyaralásból hazaérve rögtön munkába rohanni – mindegy, hogy az sajtótájékoztató, vagy irodai munka.

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Érdekes dolgokat mondtak. Főleg egy repülőút után nagyon jól hangzottak a vezérigazgató, Vágó József szavai, hogy szerinte még a nem fapados társaságok szolgáltatásai is kritikán aluliak, meg hogy nekik az utasok elégedettsége lesz a legfontosabb. Többek közt azt állítják, hogy az sem költségvetési tétel, hogy adnak-e az utasnak egy normális ételt, vagy kiszúrják a szemét egy keksszel, netán mindenért fizetni kell, mint a fapadosoknál. Sokkal komolyabb kiadásnak tartják a felesleges bérköltséget, amit az olyan alkalmazottak jelentenek, akiket csak ismeretség, vagy rokonság révén vettek fel, de valójában nem dolgozik. Szerintük már csak ezek kiszűrésével is sokkal hatékonyabbak lesznek, mint a Malév volt. A részletekről a gazdasági és egyéb lapok írtak bővebben (Napi Gazdaság, Portfolio, Index, NOL, stb).
Hogy a terveiket hogyan és mennyire sikerül majd megvalósítani, arra én is nagyon kíváncsi leszek. Sajnos a piac a repülésben is tényleg nagyon a mindent minél olcsóbban megközelítés felé tolódott el, mint arról írtam is korábban. Meglátjuk, hogy lesz-e igény valódi minőségre – meg hogy a Sólyomnál képesek lesznek-e azt tényleg megteremteni. (A Capitol Consulting Group számításai szerint nem.)

Én kíváncsian várom a Sólyom első, HA-SHA lajstromjelű gépét. Augusztus 18-án érkezik!

Readers Comments (1)

  1. Azért én nem kicsit cikinek érzem ezt az egészet. Az országra nézve is.
    Konkrétan ezek miatt az ősmagyarkodó utalások miatt. Árpád, sólyom, meg a…
    Viccnek elmenne.

Comments are closed.