Repülővel érkeztem a Sólyom Airwayshez

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Sajnos nem a múlt héten megjelent, nemzeti szín festésű Sólyom géppel. Azokra még várni kell egy kicsit. De azért így is elég jól jött ki a Sólyom Airways tegnapi sajtótájékoztatója.

Épp aznap délután érkeztem haza Barcelonából, így ha már pont akkor jártam Ferihegyen a Liszt Ferenc Repülőtéren, megnéztem az új magyar légitársaság első hivatalos bemutatkozását.
Egyébként elég hülye dolog a nyaralásból hazaérve rögtön munkába rohanni – mindegy, hogy az sajtótájékoztató, vagy irodai munka.

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Érdekes dolgokat mondtak. Főleg egy repülőút után nagyon jól hangzottak a vezérigazgató, Vágó József szavai, hogy szerinte még a nem fapados társaságok szolgáltatásai is kritikán aluliak, meg hogy nekik az utasok elégedettsége lesz a legfontosabb. Többek közt azt állítják, hogy az sem költségvetési tétel, hogy adnak-e az utasnak egy normális ételt, vagy kiszúrják a szemét egy keksszel, netán mindenért fizetni kell, mint a fapadosoknál. Sokkal komolyabb kiadásnak tartják a felesleges bérköltséget, amit az olyan alkalmazottak jelentenek, akiket csak ismeretség, vagy rokonság révén vettek fel, de valójában nem dolgozik. Szerintük már csak ezek kiszűrésével is sokkal hatékonyabbak lesznek, mint a Malév volt. A részletekről a gazdasági és egyéb lapok írtak bővebben (Napi Gazdaság, Portfolio, Index, NOL, stb).
Hogy a terveiket hogyan és mennyire sikerül majd megvalósítani, arra én is nagyon kíváncsi leszek. Sajnos a piac a repülésben is tényleg nagyon a mindent minél olcsóbban megközelítés felé tolódott el, mint arról írtam is korábban. Meglátjuk, hogy lesz-e igény valódi minőségre – meg hogy a Sólyomnál képesek lesznek-e azt tényleg megteremteni. (A Capitol Consulting Group számításai szerint nem.)

Én kíváncsian várom a Sólyom első, HA-SHA lajstromjelű gépét. Augusztus 18-án érkezik!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!