Megvannak az elkövetők

Motorboat illegally crossing long-tailed mayfly swarming

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A rendőrségi eljárás még el sem kezdődött, de a kép bejárta az Internetet és az online média viszont már fel is göngyölítette a “tiszavirág gyilkosok” ügyét.

Arról egyelőre nem érkezett visszajelzés a hatóságtól, hogy megkapták-e a bejelentést, bár sejtem, hogy nem a tiszavirágzás a legfontosabb ügyük, és a törvény sem kötelezi őket azonnali válaszra. Minden esetre a blogom után a történet már megjelent az Index, Stop.hu, és a Szeretlek Magyarország oldalán is.

Long-tailed mayfly swarm

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Az Új Ász Online talált rájuk
Mint az Új Ász Online cikke írja “A kirándulást ugyanis egy K. N. nevű nagykőrösi fiatalember posztolta az oldalán. Képeket is mellékelt, amiből egyértelműen látható, hogy június 23-án ők voltak azok, akik azt a motorcsónakot belevezették a tiszavirágokba […] Kinagyítva a képeket egyezik az egyik résztvevő fürdőnadrágja, valamint a csónak oldalán olvasható felirat is. No meg a facebokoos bejegyzés.”

Azóta a hajó tulajdonosa nyilatkozott a tv2-nek és az Indexnek is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!