A fotókon túl – riportfilm a PéldaKÉPeiről

Fotó: Urbán Ádám

Urbán Ádám PéldaKÉPek fotó sorozatának alanyai nem csak képeikkel és az azokról készített portré sorozattal mesélnek. Készült a fotó sorozattal párhuzamosan egy riportfilm is az alkotókról.

A neten ma megjelent videóban megszólalnak a fotókon képeikkel látható fotósok. Fotóik és azok képaláírásai helyett saját hangjukon mésélik el legjellemzőbb képük történetét.

Szerintem
Ádám nagyon sok energiát fektetett ebbe a remek projektbe, és nagyon jó, hogy elkészült a fotósorozaton túl ez a videó is. Ugyanakkor sajnos a videón érződik, hogy egy fotós készítette. Alaposabb tartalmi szerkesztéssel, komolyabb hangtechnikai munkával, és valamivel filmesebb/tévésebb tapasztalatokkal talán esélyesebb lenne, hogy a remek fotó sorozat nyomába érjen. Tartalma és a szándék miatt viszont mindenképpen fontos dokumentuma a magyar fotótörténetnek.

Olvass Urbán Ádám PéldaKÉPek sorozatáról, és persze nézd meg az alábbi videót!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!