Hemző Károly sportfotó kiállítása

Hemző Károly munka közben

Egy nem mindennapi sajtófotó kiállítás nyitott múlt héten a Sportaréna mellett található Sportmúzeumban. A tárlat Hemző Károlynak az ötvenes évek sportéletét megörökítő sportfotóiból válogat.

A kiállított képek nem csak sporttörténetileg és politikailag idéznek egy másik kort, hanem technikailag is. Hiszen a bő ötven évvel ezelőtti technikával készült képek mai szemmel is bámulatos pillanatokat idéznek. Pedig amikor készültek, nem volt még digitális technika, sorozatfelvétel, sőt autófókusz sem. Az egyetlen processzor a fotós agya volt, ahogy ma is azon múlik minden, a technika csak kevésbé akadályozza ma – talán.

A Sportmúzeum kiállítása 2012. október 28-ig ingyenesen látogatható, péntek kivételével minden nap 10-17 óra között. A helyszínen megvásárolható a Hemző Károly képeiből készült fotóalbum is, a NOL galériájában pedig látható egy kis ízelítő a kiállított fotókból.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!