A rendezvényszervező legyen elérhető!

Túlzsúfolt, de nem informatív

Tudom, hogy a rendezvény szervezők és sajtó osztályok mindig elfoglaltak, de nekik is érdekük (legalábbis feladatuk lenne), hogy elérhetőek maradjanak, ha épp történik valami a házuk táján.

Az elérhetőség fontos
Egy hétvégi rendezvény egyik szervezője ihlette ezt a gondolatot, bár nem ő volt az első, akit nem sikerült elérnem a rendezvény előtt/alatt, hogy tájékoztatást szerezzek, hogy mégis mire kell számítani a rendezvénytől – vagy hogy egyáltalán hogyan lehet odajutni, bejutni és ott dolgozni.
Persze sokan azt mondják erre is, mint fotósoknak annyi mindenre, hogy “oldd meg”, és mi meg is oldjuk mindig valahogyan – csak az nem biztos, hogy az a rendezvénynek legkedvezőbb publicitást fogj szerezni. Márpedig a sajtó osztály (sajtó szervező, marketinges, vagy az adott szervezeti formában épp hogyan hívják) feladata éppen az lenne, hogy segítse a sajtó munkáját, és ezzel is elősegítse, hogy minél több és jobb megjelenése legyen a rendezvénynek. Még akkor is ez lenne a feladatuk, ha egyes szakemberek olykor inkább sajtó elhárító szerepkörben szeretnek inkább tevékenykedeni.

A hétvége nagy kérdése
Minek van egy rendezvényszefvezőnek 16 soros email aláírása (lásd a képen), benne egy telefon és egy fax szám, két email cím, cégjegyzék és adószám, postacím, tizenhárom féle weboldal cím (ebből öt Facebook oldal), de egy mobilszám még véletlenül se, amin esély volna elérni a rendezvénye alatt….mert ugye akkor nyilván nem a vezetékes telefon mellett ül az irodájban. Mondjuk ha nagyon akarja az ember, pláne ha még az irodatechnika is elég fejlett hozzá, akkor át lehet irányítani egy vezetékes számot is mobilra. De a lényegen nem változtat, hogy az elérhetőség nem csak dísznek van.

Kiegészítés: (Az eredeti bejegyzést ihlető esettől függetlenül.) A címben szereplő javaslatom különösen igaz az épp megszűnés, felszámolás alatt álló, utolsó napjaikat élő cégek sajtó osztályaira. Értem én, hogy a szabad hétvége fontos az embernek, de ha napokon belül megszűnik a cég, és ezért a teljes magyar sajtó a te munkahelyedről akar írni, akkor sajtósként a gáton a helyed. Pihenni ráérsz majd ha már megszűnt a munkahelyed….persze azt is értem én, hogy úgyse fognak kirúgni érte, ha az utolsó napokat nem munkával töltöd. Csak hát akkor sem így kéne.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!