Hülyeség kiugrani egy biztonságos gépből

Fotó: Red Bull Stratos

Régi mondás, de nem alaptalan. Felix Baumgartner viszont egész máshogy áll a dologhoz, és most ő folyik a csapból is tegnapi sikere után.

A Red Bull Stratos projektről a HVG készített Nagyítás galériát, de a New York Times és nyilván még rengetegen mások is megosztották a Red Bull nem is olyan sok rendelkezésre álló képét. A légkör peremén Baumgartner egyedül volt, csak távvezérelt kamerák figyelték. A galériák fotói közt viszont több is szerepel a népszerű magyar fotóriporter, a nem csak afganisztáni iPhone fotó tudósításairól is ismert Gárdi Balázs képei közül, aki a légkör peremén zajló rekordkísérlet földi eseményeit örökítette meg.

Fotó: Gárdi Balázs / Red Bull Stratos

Nem meglepő, hiszen Balázs évek óta rendszeresen dolgozik a számos extrémsport szponzorálásában érdekelt cukrosvíz kereskedő cégnek. Érthető, hogy a Stratos projekt közvetítésében is többször feltűnt, és ahogy a Facebookon sok magyar ünnepelte, elsőként rohant oda lefotózni Baumgartnert.
Tulajdonképpen ha már a mobilfotózás, Gárdi Balázs és a Red Bull így egymásra találtak, nem is értem, hogy erről a projektről miért nem jelent meg legalább egy pár okostelefonnal készült kép, ami egyúttal a Red Bull Mobile kezdeményezés hirdetésére is alkalmas lenne…

Internet szerte rengetegen beszélnek ebben a pillanatban is erről a sikerről. Van aki szerint szinte egyenértékű eredmény a NASA űrkutatási eredményeivel, van aki rezignáltan vállat rándít rá, és vannak, akik már az újabb összeesküvés elméleteket emlegetnek, akárcsak a Holdraszállás kapcsán.

Szerinted mit jelent ez az ugrás neked, és az emberiségnek?