Hülyeség kiugrani egy biztonságos gépből

Fotó: Red Bull Stratos

Régi mondás, de nem alaptalan. Felix Baumgartner viszont egész máshogy áll a dologhoz, és most ő folyik a csapból is tegnapi sikere után.

A Red Bull Stratos projektről a HVG készített Nagyítás galériát, de a New York Times és nyilván még rengetegen mások is megosztották a Red Bull nem is olyan sok rendelkezésre álló képét. A légkör peremén Baumgartner egyedül volt, csak távvezérelt kamerák figyelték. A galériák fotói közt viszont több is szerepel a népszerű magyar fotóriporter, a nem csak afganisztáni iPhone fotó tudósításairól is ismert Gárdi Balázs képei közül, aki a légkör peremén zajló rekordkísérlet földi eseményeit örökítette meg.

Fotó: Gárdi Balázs / Red Bull Stratos

Nem meglepő, hiszen Balázs évek óta rendszeresen dolgozik a számos extrémsport szponzorálásában érdekelt cukrosvíz kereskedő cégnek. Érthető, hogy a Stratos projekt közvetítésében is többször feltűnt, és ahogy a Facebookon sok magyar ünnepelte, elsőként rohant oda lefotózni Baumgartnert.
Tulajdonképpen ha már a mobilfotózás, Gárdi Balázs és a Red Bull így egymásra találtak, nem is értem, hogy erről a projektről miért nem jelent meg legalább egy pár okostelefonnal készült kép, ami egyúttal a Red Bull Mobile kezdeményezés hirdetésére is alkalmas lenne…

Internet szerte rengetegen beszélnek ebben a pillanatban is erről a sikerről. Van aki szerint szinte egyenértékű eredmény a NASA űrkutatási eredményeivel, van aki rezignáltan vállat rándít rá, és vannak, akik már az újabb összeesküvés elméleteket emlegetnek, akárcsak a Holdraszállás kapcsán.

Szerinted mit jelent ez az ugrás neked, és az emberiségnek?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!