Facebook Timeline nyereményjáték

Figyelem, meghosszabbított jelentkezési határidő! Már csak napok vannak hátra, míg végérvényesen bevezetik a Facebook oldalakon is a timeline megjelenítést. Ez a blogom Facebook oldalát is érinti, így elérkezettnek érzem az időt, hogy kiírjak egy kreatív pályázatot néhány értékes nyereményért.

Remélem, hogy te a blog olvasójaként nem csak szívesen olvasod, amiket ide kiteszek, hanem alkotni is van kedved, mert nekem nem csak ötletem, de időm sincs foglalkozni a timeline dizájnnal. Ami időt sikerül szakítanom a blogra, azt inkább fordítanám újabb – remélhetőleg érdekes – írások alkotásával, mint az új PhotoShopban Facebook dizájnt bűvölve.

A helyzet
Sok Facebook felhasználó, és oldal is már átállt a timeline nézetre, és sokaknak be is jön, bár az én kis közvéleménykutatásom szerint többen vagyunk, akik nem szeretik. Minden esetre nincs választási lehetőség. Akár tetszik, akár nem, timeline lesz az oldalon. Ezt meg jobb minél szebbre megcsinální.

A feladatod
Megtervezni a blog Facebook oldala számára egy olyan megjelenést – leginkább fejléc és profilkép, de minden egyéb javaslatot szívesen fogadok, amit jónak látsz. Nyilván az a cél, hogy az új arculat kötődjön a bloghoz, hozzám, és/vagy a szakmai tematikához, amivel a blog foglalkozik (sajtó, fotó, sajtófotó, meg minden más, ami eszembe jut).
A fejlécbe kerülő képnek a más hasonló pályázatok, és a Facebook tájékoztatója alapján 850×315 méretűnek kell lennie, míg a profilképnek négyzet alakúnak.

Fontos, hogy a dizájnhoz felhasznált kép(ek)nek jogszerűen felhasználhatónak kell lenniük, vagyis az alábbi feltételek valamelyikének meg kell felelnie:

  • te készítetted (ezt részesítem előnyben)
  • én készítettem (a blogomon, a honlapomon, vagy az online archívumomban található)
  • az ingyenes MTI szolgáltatásban elérhető
  • szabadon felhasználható fotó
  • a készítője engedélyezte a kép felhasználását erre a célra
  • a blogon emlegetett magyar fotósok valamelyike készítette (majd egyezkedek velük az engedélyről)

A pályázat menete
A játékban bárki részt vehet, aki rendelkezik Facebook fiókkal, de minden résztvevőnek lájkolnia kell a blogom Facebook oldalát, amihez a dizájnt készíted.
Javasolni kívánt dizájn terved, fejléc képed a palyazat@volgyiattila.hu címre küldd el nekem. A levélben add meg személyes Facebook profil oldalad címét, valamint a felhasznált fotó(k) szerzőjét, forrását, hogy hol találtad, és felhasználhatóságának jogállását a fentieknek megfelelően.

Az értékelés módja
A pályázat a timeline bevezetése helyett húsvét hétfőn, április 9-én zárul, a beérkezett pályaműveket szubjektív és önkényes előzsűrizésnek vetem alá, amivel kiszűröm az esetlegesen rám, vagy másra nézve sértő, obszcén, túlzottan politikai tartalmú, pornográf, vagy egyéb okból nekem nem tetsző alkotásokat.
Az előzsűrizésen túljutott valamennyi pályaművet közzéteszem, és a győztes közönségszavazással kerül majd kiválasztásra, a legtöbb szavazatot kapott pályamű nyer. A közönségdíjon kívül egy vagy több szakmai különdíjat is tervezek odaítélni, ezek számáról és az odaítélés módjáról (önhatalmú döntés, újabb szavazás, sorsolás, szakmai zsűri felkérése, stb) a beérkezett pályaművek számának és színvonalának ismeretében fogok dönteni.

A díjak
A legjobbnak ítélt dizájn élesben felkerül a blog Facebook oldalára, a készítője pedig egy személyes találkozó során átveheti tőlem a Scolar Kiadó korábban emlegetett fotós szakkönyveinek egyikét. Kellő számú és színvonalú pályamű esetén a közönségszavazás győztesén felül további helyezetteket (pl. második, harmadik, stb), illetve egyéb szempontok alapján (akár találomra is) további résztvevőket jutalmazhatok, ezekről csak a mezőny ismeretében döntök.

Te már eldöntötted mivel pályázol?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!