Damon Winter londoni olimpikon portréi

Fotó: Damon Winter/New York Times

A főleg POYI nyertes iPhone fotóiról ismert Damon Winter nemrég különleges portrékat készített a Londoni Olimpia amerikai résztvevőiről. Anyagának különlegessége, hogy nem a mostani amerikai olimpiai csapatot fotózta, hanem a legutóbbi, 1948-as londoni nyári játékokon indult amerikai sportolókat kereste meg.

A 64 évvel ezelőtti  olimpia volt az első, amit a második világháború után rendeztek. Az Egyesült Államok több mint háromszáz sportolót küldött a világversenyre. Többségük az S.S. America fedélzetén érkezett az éveken át bombázott Londonba, ahol még érvényben volt a jegyrendszer, és ahol a szervezők nem engedhették meg maguknak, hogy felépítsenek egy olimpiai falut, ahol elszállásolhatják a sportolókat.
A New York Times oldalán tizennégyük mai portréja látható, amiket Damon Winters készített, illetve mindegyikükről mellékel a lap egy pár korabeli képet is. Egyikük kivételével pedig mindegyikükkel meghallgatható egy rövid beszélgetés (angolul).

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!