Udvariatlan bánásmód a Formula 1 aszfaltján

Fotó: Grand Prix Photo

Nem egészen világos, hogy mi is törétnik a képen, de a finom bánásmód és a gondoskodó tapintatosság érződik belőle.
A fotósokat sokan nem szeretik, és szép számmal akadnak, akiket csak sajtó elhárító osztálynak nevezünk, mert ezt érzékeltetni sem haboznak. De hogy a Forma1 amúgy jobbára professzionális világában mi indokolhat ilyen viselkedést, azt elképzelni sem tudom.

A fotót készítő Grand Prix Photo képaláírása alapján:

“A Williams-Renault főmérnőke, Carl Gaden rugdossa Russell Batchelor fotóriporter, Bruno Senna ütközése után a 2012-es Kanadai Nagydíj szabadedzésén, Montrealban.”

A dán GP Tours Forma1-esy lap azt írja az esetről, hogy a főmérnök nem akarta, hogy az angol fotós képei felfedjék a sérült autó technikai megoldásait, ezért folyamodott ilyen durva módszerekhez.
Mintha így már minden rendben lenne. Ez most komoly?

Reméljük, hogy a napokon belül kezdődő Magyar Nagydíjon nem ilyen udvarias bánásmódot tapasztalunk majd.

Szerinted mi indokolhatja a képen látható viselkedést?

Kiegészítés: a Motorsportal főszerkesztője, Szava Nagy Zsolt megérdeklődte a lapjukkal együttműködő fotóstól, hogy mi állt az ügy hátterében. Mint Russel válaszleveléből idézi:

„A képen sokkal rosszabbnak tűnik, mint ami valójában történt. Tényleg úgy néz ki, mintha belém rúgott volna, de erről szó sem volt.

Bruno összetörte az autóját az utolsó kanyarban és a pályabírók behozták az autót a boxutca bejáratához. A Williams szerelői sétáltak felfelé a boxutcában és látták, hogy néhány fotós fényképezi a törött autójukat. Elkezdtek futni, és az egyikük megpróbált megállítani bennünket. A lábával meglökött enyhén, de durva dolog nem történt. Ha történt volna, mondanám, mert a képen tényleg úgy néz ki, mintha rugdosna engem, de ez nem így történt. Lehetne ebből nagy sztorit csinálni, de nincs rá ok, bár az is igaz, nem kellett volna így tennie. :)”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!