Cyborg fotós Barbie baba

Kattints a fotós Barbie galériáért az Engadget cikkében!

Elkészült a XXI. századhoz leginkább illő kiborg Barbie baba. USB csatlakozó van a derekában, kamera a hátában, és LCD képernyő a mellei helyén. Ha pedig kellően érzékeny pontjára tapintasz, akkor lefényképez. Mindez egy játékszer gyerekeknek, semmi erotika.

Az Origofotó révén fedeztem fel, kár lett volna kihagyni. Ennyire korunkra jellemző terméket eddig még nem láttam. A legújabb Barbie figura tényleg nélkülözhetetlen volt. Hiszen a kis gyerekek enélkül nem tudnának kellő hatékonysággal rászokni a fotózásra, és így a XXI. század hajnalán már tényleg ideje hozzászoktatni őket, hogy lassan már nem csak szilikon implantátumokkal érdemes számolni, hanem a tesünkbe épített kamerákkal, USB és egyéb csatlakozókkal is.

Fotós Barbie
Az Engadget által bemutatottt játékfigura már nem a mellé csomagolt ruháktól, és kezébe adható tárgyaktól lesz programozó, stewardess, vagy most épp fotós, hanem attól, hogy beleépítettek egy digitális kamerát. Végülis, ha mobilban is elfér lassan akármekkora felbontású kamera, miért ne kerülhetne a babába is? Mint a cikk írja, az 50 dolláros (kb. 11 ezer forint) baba hátába 5 megapixeles kamera került, amivel 100 képet lehet készíteni, és 15 féle effekt is használható. A derekába épített Mini USB csatlakozóval tölthetők le a képek a beépített memóriából, és a baba belsejében elhelyezett akkumulátort is ezzel lehet feltölteni.
A cikkből nem derül ki, hogy az exponáló gomb hova került, de a képek alapján eléggé úgy fest, hogy az övön, vagy az alatt helyezkedik el.

Video Barbie futó kalandja a Canon 7D-vel

Van videó változat is
A PocketLint cikke szerint a Mattel játékgyártó előrukkolt már videós Barbie babával is. A fenti fotós Barbie-hoz hasonló megoldást alkalmaztak, annyi a különbség, hogy a kamera nem a hátába került, hanem – talán logikusabban – előre néz. Lényegében kifelé a dekoltázásból, mintegy a nyakláncába építve, így a baba azt filmezi, ami előtte van. Mondjuk a hátába épített LCD képernyő furcsább hatást kelt, mint a fotós barbinak szinte a ruháján megjelenő kép. Az is érdekes vondolat, hogy a figura gépi részeit a két combjába helyezett AA ceruza elem működteti.
A Video Barbie Girl egyébként 256MB beépített memóriát kapott, ami vélhetően nem a szőke hajfürt alatt lapul, ezen 30 percnyi SD videót tud tárolni. Elsőre is látszik, hogy a fotós vagy épp a videós Barbie összehasonlítása bármilyen DSLR-el teljesen értelmetlen. Viszont nagyon vicces az a kis videó, amit Brandon Bloch ebben a témában a Vimeora töltött fel (lásd alább), úgymond összehasonlítva a Video Barbi képességeit egy Canon EOS 7D videó funkcióival. Jó szórakozást hozzá

Te mit gondolsz az új fotós/videós Barbie figurákról?

Canon 7D vs. Barbie Video Girl from Brandon Bloch on Vimeo.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!