Kormányfotós születésnap

Burger Barna

A magyar kormány öt fotósából kettőnek a mai napra esik a születésnapja (a Facebook szerint legalábbis), úgy gondoltam, hogy erről egy kicsit bővebben megemlékezek, mint egy szokásos üdvözletküldés privátban.

Pelsőczy Csabával a Miniszterelnökség egyik beosztott fotósával még a NapiGazdaságnál dolgoztam együtt váltottuk egymást. Ő éppen távozott, mikor én oda mentem. Egy cégnél sosem dolgoztunk, de ugyanazon az eseményen rendszeresen dolgotzunk együtt. Különösen igaz ez a kormányfotósok vezetőjére, akivel szintén nem dolgoztam soha egy cégnél, de egy-egy eseményen olykor összefutunk.
Burger Barna a miniszterelnök első számú fotósa. Főleg az ő zsebében szoktak turkálni, ha kritizálni akarják a kormány kiadásait, de én inkább a fotós munkájával szeretek foglalkozni. A győztes választás előtt készült fotóalbumáról már írtam korábban egy dedikálás kapcsán, illetve már ajánlottam a Pixinfo által készített interjút Barnával is, érdemes elolvasni, ha még nem tetted.

Képeik a többi kormányfotós képeivel együtt Orbán Viktor hivatalos Facebook oldalán kívül, a kormany.hu portálon, és az erre a célra létrehozott Flickr oldalon szoktak megjelenni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!