Megszólaló helyi hősök: szegedi tűzoltók

Lejátszáshoz kattints a képre! – Fotó: Bozsó Krisztián/Szeged24

A Szeged24 szerkesztőségében elkészült első első hangos képriport, melyben a csongrádi megyeszékhely hőseit, a helyi tűzoltókat mutatják be a lap munkatársai.

Az Origo és Pályi Zsófia tevékenysége nyomán Magyarországon is egyre népszerűbb hangos képriport műfaj újabb alkotása a Sanoma kiadó szegedi leányvállalatának, a Szeged24 szerkesztőségében dolgozó két munkatárs közös alkotása. A fotók és a végleges anyag összeállítása a lap számára fotózó Bozsó Krisztián munkája volt, míg a hanganyag felvételét és szerkesztését újságíró kolléganője, Jeney Barbara végezte.
Mint kiderült, az alkotás létrejöttéhez nekem illetve inkább a blogomnak is van némi köze, mert Krisztián itt látta, hogy rendszeresen emlegetem a fotózás mellett a multimédia műfajokat is. Ez adta az ötletet, hogy ők is kísérletezzenek valami hasonlóval. Mint mondja, a szerkesztőségben mindenkinek új volt és örömmel fogadták az ötletet, így bele is vágtak az első anyag elkészítésébe.

Az anyag Szeged szinte láthatatlan hőseit, a tűzoltókat mutatja be, akikről, ahogy Krisztián fogalmaz “mi szegediek, szinte alig tudunk valamit róluk, vagy csak sztereotipiák alapján ismerjük őket, így próbáljuk az olvasóval megismertetni ezzel a szakmával”.
A hangos képriport a kollégák és az olvasók körében is sikert aratott, így már a következő ilyen anyagokon dolgoznak. Hasonló tematikával készülnek egy helyi hősök sorozat összeállítására, de erről inkább akkor lesz érdemes beszélni, ha már megjelentek az újabb összeállítások is.

Nézd/hallgasd meg a hangos képriportot, és mondd el, te mit gondolsz róla?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!