Móricz Simon mesél a Vörösiszap katasztrófáról

MoriczSimon-vorosiszap-fotos-STA_9587-photoStillerAkos

Móricz Simon munka közben
Werkfotó: Stiller Ákos/HVG

Nemrég jelent meg az Interneten Móricz Simon legújabb munkája, ami eddigi szokásaival szakítva egy teljeskörű multimédia anyag lett.

Többször emlegettem már a blogon Móricz Simont is, a Vörösiszap katasztrófa is többször szóba került, és a multimédia anyagokat előszeretettel emlegetem. Ezúttal hárman együtt szerepelnek, mivel a Magyar Sajtófotó Pályázat többszörös díjazottja ezúttal ízig-vérig multimédia anyaggal rukkolt elő. Célja a történetmesélésen kívül színesíteni az egyre népszerűbb multimédia kínálatot. Simon azt igéri, amit elsőként készített az biztosan nem az utolsó ilyen anyag lesz a sorban.

Móricz Simon interjú hangfelvétel
Hangfelvételért katt a képre!

Hogy igazán méltón emlegethessem az anyagát, gondoltam ezúttal nem csak egyszerűen megírom az anyaggal kapcsolatban általa mesélt részleteket, benyomásait, és hogy hogyan készült a videóval, zenével, hangfelvételekkel, zörejekkel és természetesen fotókkal operáló anyag.
Az én írásom helyett inkább ezúttal ő maga mesél saját hangján, első multimédia anyaga születéséről az első hangos interjúmban.

A multimédia összeállítás pedig megtekinthető alább, de mindenképpen érdemes megnézni az interjúban emlegetett Pictorial Collective weboldalát, ahol további érdekes anyagok, és a tagokról érdekes információk szerepelnek.

The Red Mud Catastrophe in Hungary 2010-2011 from Pictorial Collective on Vimeo

Kiegészítés: Az illusztráló werk fotóért köszönet Stiller Ákosnak a HVG fotóriporterének. Illetve sajnos kimaradt az interjúból, de fontosnak érzem megemlíteni, hogy Simon elárulta, a multimédia anyag alatt Ksenia Bashmet zongorajátéka hallható, amit maga is nagyon sajnál, hogy magában a multimédia anyagban sem lett feltüntetve. Azt mondta, hogy ezt igyekezni fog orvosolni.

 

 

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!