Móricz Simon mesél a Vörösiszap katasztrófáról

MoriczSimon-vorosiszap-fotos-STA_9587-photoStillerAkos

Móricz Simon munka közben
Werkfotó: Stiller Ákos/HVG

Nemrég jelent meg az Interneten Móricz Simon legújabb munkája, ami eddigi szokásaival szakítva egy teljeskörű multimédia anyag lett.

Többször emlegettem már a blogon Móricz Simont is, a Vörösiszap katasztrófa is többször szóba került, és a multimédia anyagokat előszeretettel emlegetem. Ezúttal hárman együtt szerepelnek, mivel a Magyar Sajtófotó Pályázat többszörös díjazottja ezúttal ízig-vérig multimédia anyaggal rukkolt elő. Célja a történetmesélésen kívül színesíteni az egyre népszerűbb multimédia kínálatot. Simon azt igéri, amit elsőként készített az biztosan nem az utolsó ilyen anyag lesz a sorban.

Móricz Simon interjú hangfelvétel
Hangfelvételért katt a képre!

Hogy igazán méltón emlegethessem az anyagát, gondoltam ezúttal nem csak egyszerűen megírom az anyaggal kapcsolatban általa mesélt részleteket, benyomásait, és hogy hogyan készült a videóval, zenével, hangfelvételekkel, zörejekkel és természetesen fotókkal operáló anyag.
Az én írásom helyett inkább ezúttal ő maga mesél saját hangján, első multimédia anyaga születéséről az első hangos interjúmban.

A multimédia összeállítás pedig megtekinthető alább, de mindenképpen érdemes megnézni az interjúban emlegetett Pictorial Collective weboldalát, ahol további érdekes anyagok, és a tagokról érdekes információk szerepelnek.

The Red Mud Catastrophe in Hungary 2010-2011 from Pictorial Collective on Vimeo

Kiegészítés: Az illusztráló werk fotóért köszönet Stiller Ákosnak a HVG fotóriporterének. Illetve sajnos kimaradt az interjúból, de fontosnak érzem megemlíteni, hogy Simon elárulta, a multimédia anyag alatt Ksenia Bashmet zongorajátéka hallható, amit maga is nagyon sajnál, hogy magában a multimédia anyagban sem lett feltüntetve. Azt mondta, hogy ezt igyekezni fog orvosolni.