Fotóriporterek beszélnek a tévében

Stúdióbeszélgetés Hajdú D. Andrással

Egy nem túl hosszú, de azért érdekes összeállítás a Magyar Sajtófotó Pályázatról, ahol Hajdú D. Andrással folytattak stúdió beszélgetést, és nemzetközi hírügynökségek fotósai beszélnek a fotóriporteri munkáról, a sajtófotó kiállítás kurátora és a zsűri elnöke pedig a pályázatról.

A Magyar Televízió interjúját felvezető képsorokat, az idei Sajtófotó Pályázat zsűrizéséről készült riportot Fauszt Tímea készítette, akinek egy korábbi munkáját már emlegettem itt a blogon. Ő korábban egy ismert fotóriporterrel közösen készített dokumentumfilmet a menekült helyzetről, így nem teljesen véletlen, hogy ebben az anyagban is megszólal Szandelszky Béla az AP magyarországi fotóriportere, illetve nyilatkozik Isza Ferenc, az AFP egyik magyarországi fotósa is. A két fotóriporter – akik egyébként nem neveztek az idei pályázatra – saját szemszögükből mesélnek a fotóriporteri munkáról, mielőtt a pályázatról és annak zsűrizéséről mesélne a zsűri amerikai elnöke, Tony Hicks, és a pályázat kiírója, Szalay Zoltán. A riportban feltűnik Béla nemrég emlegetett multimédia anyagának néhány snittje is.
A stúdióbeszélgetésben pedig Hajdú D. András mesél munkájáról és saját magáról, pár olyan gondolatot is megosztva, ami a nemrég megjelent EMASA interjúból kimaradt.

 

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!