Lőporfüst Líbiában: interjú Szandelszky Bélával

Fotó: Szandelszky Béla/AP

Két utazása között kezdtük el megbeszélni Szandelszky Bélával, hogy valamikor leülünk és mesél aktuális kalandjairól a blog olvasóinak. Azóta megjárta Líbiát, fotózta a forradalmat, sőt együtt is fotóztunk már néhány kisebb és nagyobb horderejű eseményt, és most épp itthon van.

Az AP budapesti fotósaként főleg magyar eseményekről tudósít, de elég sokat utazik külföldre is. Két utazás közt megejtett beszélgetésünk során felvetette, hogy legújabb multimédia alkotását kitehetném a blogra, hadd lássák minél többen. Ennek persze örömmel teszek eleget. Bár az interjút idő közben a PixInfo munkatársai elkészítették Bélával. A legtöbb kérdést feltették, amit én is kérdeztem volna, Béla pedig részletesen megválaszolta őket. Bár tanácstalan nem maradtam, és kérdésekkel is mindig tele vagyok, de nem látom sok értelmét, hogy megpróbáljak túllicitálni egy amúgy is jól sikerült interjút. A beszélgetésünket így egyelőre elnapoltuk.

The Battle for Gadhafi’s Hometown. MULTIMEDIA from Bela Szandelszky on Vimeo.

Nézd meg a multimédia összeállítást, és olvasd el Béla élménybeszámolóját. Ha pedig hagy benned megválaszolatlan kérdéseket, vagy újakat ébreszt, akkor írd meg akár levélben, akár kommentben, és felteszem neki. Mert azt megbeszéltük Bélával, hogy az interjúra azért valamikor sor kerül, csak ezek után kicsit máshonnan és máshogyan kezdjük majd.
Érdemes egyébként a PixInfo többi interjúját is elolvasni, nem csak azokat, amiket Szandelszky Bélával készítettek, de most én csak ezekből készítettem válogatást:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!