Máté Bence lett a Blikk Év reménysége

Fotó: Veres Viktor/Blikk

A Blikk második alkalommal ítélte oda közönségszavazás alapján az Év embere díjat. Máté Bence ifjú természetfotós a Jövő reménységeként kapta az olvasóktól a legtöbb szavazatot.

A Ringier kiadó bulvár lapjának cikke hosszasan ismerteti a szavazást, a díjat, és a többi kategória díjazottjait (Eszenyi Enikő, Gundel Takács Gábor, Zacher Gábor és Koleszár Balázs) is. Sajnos az egyetlen fotós díjazottnak csak az utolsó mondatot szenteli a cikkük. Szerencsére Bencét egyre kevésbé kell bemutatni. A nemrég a Spektrum által (többször is) vetített dokumentumből nem csak őt, hanem munkáját is közelről megismerhettük, a lapok pedig elég sokat cikkeztek róla – nyilván hozzájárulva ezzel a győzelméhez is.

Most talán elég csak a díjnak örülni, és talán nem árt megemlíteni, hogy a huszonhat éves Bencének olyan szintén remek munkásságú fiatalokat sikerült megelőzni a közönségszavazáson, mint a harmincegy éves Ősi Attila paleontológus. A harminc éves Tárnok Zsolt, a Vulca S sportautó karosszériájának tervezője. A huszonkét éves Spohn Márton molekuláris sejtbiológus, vagy a tizenöt éves Rapport Richárd, aki négy éves kora óta sakkozik, és tizenhárom évesen lett sakk nagymester.