Máté Bence lett a Blikk Év reménysége

Fotó: Veres Viktor/Blikk

A Blikk második alkalommal ítélte oda közönségszavazás alapján az Év embere díjat. Máté Bence ifjú természetfotós a Jövő reménységeként kapta az olvasóktól a legtöbb szavazatot.

A Ringier kiadó bulvár lapjának cikke hosszasan ismerteti a szavazást, a díjat, és a többi kategória díjazottjait (Eszenyi Enikő, Gundel Takács Gábor, Zacher Gábor és Koleszár Balázs) is. Sajnos az egyetlen fotós díjazottnak csak az utolsó mondatot szenteli a cikkük. Szerencsére Bencét egyre kevésbé kell bemutatni. A nemrég a Spektrum által (többször is) vetített dokumentumből nem csak őt, hanem munkáját is közelről megismerhettük, a lapok pedig elég sokat cikkeztek róla – nyilván hozzájárulva ezzel a győzelméhez is.

Most talán elég csak a díjnak örülni, és talán nem árt megemlíteni, hogy a huszonhat éves Bencének olyan szintén remek munkásságú fiatalokat sikerült megelőzni a közönségszavazáson, mint a harmincegy éves Ősi Attila paleontológus. A harminc éves Tárnok Zsolt, a Vulca S sportautó karosszériájának tervezője. A huszonkét éves Spohn Márton molekuláris sejtbiológus, vagy a tizenöt éves Rapport Richárd, aki négy éves kora óta sakkozik, és tizenhárom évesen lett sakk nagymester.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!