Kép a jövő évből: holnapi kép már ma este

Fotó: Daniel Munoz/Reuters

Közeledik az újév, de van ahol már be is köszöntött. Ilyenkor furcsa a képek készítésének időpontját megnézni, hiszen a kép már holnap készült.

Nálunk még percről-percre közeledik az újév, de más időzónákban már be is köszöntött. Így sorra érkeznek a nagy hírügynökségek képei a távolkeleten és Ausztráliában zajló ünnepségekről. Ennek a képíláírása így szól:

Tüzijáték a Sydney Harbour Bridge és az Operaház felett az újévi ünnepség részeként. Készült: 2012. január 1-én. Fotó: Daniel Munoz/Reuters

Persze a tőlünk nyugatabbra levő időzónákban a nálunk készülő képeket is hasonlóan érdekesen fogadják majd a jövőből – igaz nálunk aligha készühet majd hasonlóan látványos szilveszteri fotó sajnos.

A fotó egyébként a Totally Cool Pix 2012-es 52. heti válogatásának záró képe, igaz én a Szeretek fotózni Facebook oldalon találtam (ami azóta megszűnt, akárcsak egy csomó fotóblog – ezekől is készítettem egyszer egy szép kis gyűjtést).

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!