Budapesten a Canon EOS 1D X

CanonEOS-1DX-frontKülönleges bemutatót tartott a múlt héten a Canon Magyarország. Ennek apropója jövő márciustól kapható új csúcsgépük Budapesti látogatása volt.

Nem verték nagydobra, de Budapestre érkezett az új EOS 1D X, amit szűk körben bemutattak a jelenlévőknek, akik ki is próbálhatták a Canon termékpalettán új kategóriát teremtő masinát. A gépbe egyelőre – akárcsak a külföldi bemutatók során – kártyát tenni, vagy a vele készült képeket letölteni nem lehet. A prototípus még nem végleges, darab, ezért nem akarja a gyártó, hogy a majdani sorozatgyártott példányoktól eltérő specifikációs adatok szivárogjanak ki.

Mindenki találgat, hogy a $6800-os megjelenési ár Magyarországon mennyi lesz majd. Az előzetes kalkulációk szerint a gép várhatóan 1.8 millió forintba fog kerülni, de a március környéki megjelenéséig még sokminden történhet úgy a Canon háza táján, mint a hazai és nemzetközi gazdasági életben.

Ha kézbe foghatnád, te mire lennél kíváncsi az új masinával kapcsolatban?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!