Budapesten a Canon EOS 1D X

CanonEOS-1DX-frontKülönleges bemutatót tartott a múlt héten a Canon Magyarország. Ennek apropója jövő márciustól kapható új csúcsgépük Budapesti látogatása volt.

Nem verték nagydobra, de Budapestre érkezett az új EOS 1D X, amit szűk körben bemutattak a jelenlévőknek, akik ki is próbálhatták a Canon termékpalettán új kategóriát teremtő masinát. A gépbe egyelőre – akárcsak a külföldi bemutatók során – kártyát tenni, vagy a vele készült képeket letölteni nem lehet. A prototípus még nem végleges, darab, ezért nem akarja a gyártó, hogy a majdani sorozatgyártott példányoktól eltérő specifikációs adatok szivárogjanak ki.

Mindenki találgat, hogy a $6800-os megjelenési ár Magyarországon mennyi lesz majd. Az előzetes kalkulációk szerint a gép várhatóan 1.8 millió forintba fog kerülni, de a március környéki megjelenéséig még sokminden történhet úgy a Canon háza táján, mint a hazai és nemzetközi gazdasági életben.

Ha kézbe foghatnád, te mire lennél kíváncsi az új masinával kapcsolatban?

Readers Comments (3)

  1. Gábor Malek 2011.11.14. @ 16:05

    Ezek szerint Te is kipróbálhattad?
    Af sebesség és pontosság érdekelne leginkább, meg a maximális native(51200) érzékenység használhatósága, bár ez puszta kézbevételből nem derül ki. No meg az egész gép…:)

  2. Laszlo Salamon 2011.11.14. @ 17:57

    Első szóban gépelési hiba van 🙂 gondoltam jelzem. 🙂

  3. Köszi, javítottam!

Comments are closed.