EOS C300 – a Canon erősít a filmes piacon

Canon EOS C300

A Canon legújabb bejelentése – mint sejthető volt – a filmes piacot célozza. Valódi filmes kamera, magas árfekvésben a profiknak. Ugyanakkor előre vetíti, hogy a többi gépük is nagyobb hangsúlyt fektet majd az eddig is kiemelten kezelt DSLR videózásra.

Az 5D mark II megjelenése óta a Canon éllovasa volt a DSLR videózásnak. Nem csoda, hogy ennek jegyében újították meg a közelmúltban megjelent objektíveik többségét. Nem csak az optikai minőségre koncentráltak, hanem a képstabilizálás fejlesztésére, az autófókusz és a képstabilizátor csendességének fokozására.

Most pedig az új géphez egy újabb, dedikáltan videózásra szánt objektív sorozatot mutattak be.

A Canon közleménye:

Mellékelten küldjük a Canon sajtóközleményeit, amelyekben beszámolunk arról, hogy a vállalat Hollywoodban mutatta be az új Cinema EOS rendszert, és bejelentette, hogy belép a filmiparba. Az új professzionális digitális filmgyártási rendszerbe objektívek, digitális videokamerák és a digitális tükörreflexes fényképezőgépek tartoznak.

EOS C300/C300 PL cserélhető objektíves digitális videokamera
A Canon EOS C300/C300 PL egy teljesen új, két változatban elérhető digitális videokamera. Az EOS C300 EF típusú objektívfoglalattal rendelkezik, hogy kompatibilis legyen a Canon cserélhető EF objektíveket tartalmazó családjának aktuális tagjaival. Az EOS C300 PL pedig PL objektívfoglalattal rendelkezik, hogy használható legyen az iparági szabványnak tekinthető PL foglalatos objektívekkel. A videokamera egy Super 35 mm minőséget biztosító, 8,29 megapixeles CMOS érzékelővel rendelkezik, amely ideális a digitális kinematográfiai feladatokhoz.

4K EF Cinema objektívcsalád
A Canon Cinema EOS rendszer tagja a hét új 4K EF Cinema objektív: négy, 14,5 és 300 mm közötti fókusztartományt biztosító zoomobjektív – két darab az EF és két darab a PL típusú objektívfoglalatokhoz –, valamint három, EF típusú foglalatokhoz használható, egy fókusztávolságos modell. Mind a hét új objektív kivételes, 4K – 4096 x 2160 képpontos – optikai teljesítményt biztosít, és kompatibilisek a Super 35 mm minőséget biztosító érzékelőkkel. Ezenfelül a három, egy fókusztávolságos objektív a teljes méretű CMOS érzékelővel rendelkező fényképezőgépekhez is használható.

Új digitális tükörreflexes fényképezőgép 4K videofunkcióval (fejlesztés alatt)
A jelenleg még fejlesztés alatt álló, következő generációs digitális tükörreflexes fényképezőgép full-frame CMOS érzékelővel rendelkezik, és 24P felvételi sebességgel, Motion-JPEG tömörítéssel támogatja a 4K felbontású videók rögzítését*, így kivételes képminőséget biztosít. A további részletekről, többek között a termék nevéről, pontos műszaki jellemzőiről és tervezett bemutatási dátumáról a későbbiekben dönt a vállalat.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!