Bejelentették a Canon 1D C-t

Cinema EOS 1DC

A délelőtt kitett filmes pletyka után délutánra megjött a Canon hivatalos bejelentése is. Bemutatták a pletykákban szereplő filmes gépet, már tudhatjuk, hogy mit is tudnak az új fényképezőgépek kamerák.

Úgy fest, hogy a jelölés rendszert tényleg megkavarják egy kicsit. Alul marad piramis szerűen az EOS DSLR rendszer, felette pedig a jelek szerint fordított piramist alkot majd a Cinema EOS család, aminek az 1DC lesz a legkisebb modellje, felette a korábban bejelentett C300, és afelett a jövőben megjelenő C500 – és még ki tudja, mi jön még.

Hivatalos közlemény:
A Canon ma bejelentette, hogy új, 4K felbontást támogató eszközökkel bővíti a digitális filmkészítésre kifejlesztett termékek körét, illetve megkezdi egy új videókamera fejlesztését is. A mellékletek között a Canon sajtóközleményeit találja az alábbi témakörökben:

A Canon 4K felbontású videórögzítésre alkalmas digitális mozifilmkamera fejlesztését jelentette be
4K felbontású (4096 x 2160 képpontos) video rögzítésére alkalmas új, digitális mozifilmkamera fejlesztését jelentette be ma a Canon. A mozifilmeseket és a nagyfelbontású digitális produkciós irodákat megcélzó EOS C500 kimenete 4K RAW formátumú lesz, és egyaránt használhatók lesznek hozzá a Canon EF foglalatú, illetve a mozifilmes ipar szabványának számító PL foglalatú objektívek is.

A Cinema EOS rendszer

4K felbontású videófelvételre képes DSLR-kamerával bővíti a Canon a Cinema EOS rendszerét
Bemutatkozott az új EOS-1D C, a filmes, tévés és nagyfelbontású produkciós iparágakat megcélzó digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép – jelentette be ma a Canon. A kiemelkedő videóminőséget, javított alacsony megvilágítású teljesítményt és a filmhez hasonló dinamikatartományt kínáló, kompakt és könnyű EOS-1D C képes a fényképezőgépen belüli 4K (4096 x 2160 képpontos) felbontású videók rögzítésére 4:2:2 arányú színmintavételezéssel, még nagyobb kreatív szabadságot kínálva a filmes szakemberek számára.

Négy kompakt, könnyű, olcsó 4K modellel bővül a Canon EF Cinema Lens családja
Négy új, digitális filmkészítéshez tervezett zoom objektív fejlesztését jelentette be a Canon. A cég bővíti az EF Cinema Lens családot, hogy még nagyobb kreatív választékot biztosítson a videós szakemberek számára. A 2011-ben bejelentett hét felsőkategóriás objektív mellé csatlakozó új modellek támogatják a 4K (4096 x 2160 képpontos) felbontást, de kisebbek, könnyebbek és kompaktabbak lesznek, ezáltal kínálva a mobilitás és a minőség kiemelkedő kombinációját. A mind EF, mind PL foglalattal kapható objektívek versenyképes áron lesznek elérhetők, hogy az élvonalbeli teljesítmény elérhető legyen felhasználók szélesebb köre számára is.

Canon EOS-1D C főbb jellemzői:

  • 4K felbontású filmek felvétele
  • 1080p 50/60 képkocka/mp sebességgel; Canon Log Gamma
  • Tömörítetlen HDMI kimenet
  • 18 megapixeles, teljes méretű CMOS
  • Max. 12 képkocka/mp állóképek; 14 képkocka/mp mód
  • 61 pontos AF-rendszer
  • ISO-érzékenység: 100-25600
  • Két DIGIC 5+ processzor
  • Clear View II 8,1 cm (3,2”) átmérőjű LCD-kijelző
  • EF-objektívekkel kompatibilis

Te mit gondolsz a Canon új filmes rendszeréről?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!