Pénzdíjas fotópályázat a szegénység ellen

Zoom-inOnPovertyGlobalPhotoContestAz ENSZ Fejlesztési Programja és a Xinhua Kínai Nemzetközi Hírügynökség közös fotópályázatot hirdetett, melynek középpontjában a szegénység témája áll. Pályázati anyagokat várnak világszerte minden profi és amatőr fotóstól, jelentkezzetek minél többen!

A pályázat jelentkezési határideje 2011. szeptember 1. (pekingi idő szerint), és az elmúlt tíz évben, 2001. január 1- 2011. szeptember között készült képekkel lehet nevezni, korra, nemre, és nemzetiségre való tekintet nélkül.
A beküldött képeknek a pályázat témájához kell kapcsolódnia, vagyis a szegénységre kell a figyelmet felhívnia, illetve a társadalmi fejlődést mépszerűsíteni.

Zoom-inOnPovertyGlobalPhotoContest-photosKategóriák:

  1. Professzionális Szóló képek
  2. Professzionális Sorozatok
  3. Nem-professzionális Szóló képek
  4. Nem-professzionális Sorozatok
  5. Kreatív képek
  6. Közönségdíj
  7. Szegénység elleni küzdelmi díj

Nevezés
A nevezéshez ki kell tölteni a megfelelő jelentkezési lapot. A képhez mellékelni kell a fotó címét, és közérthető leírást, amiből kiderül, hogy a kép mit ábrázol, hol és mikor készült, valamint a képen látható személyek neve.

Technikai tudnivalók
A pályázat zsűrije külön versenyezteti a professzionális és amatőr fotósok által beküldött képeket. Nevezni csak egyik, vagy másik kategóriában lehet, egy azon képet csak egyszer lehet beküldeni.
A képeket kizárólag digitálisan lehet beküldeni, a pályázat honlapján feltöltve, vagy a szervezőkhöz a nevzeési határidőig postán megérkező CD/DVD küldeménnyel. A képeknek 500-1000KB fájlméretűnek kell lennie, a kreatív kategóriában beküldött kép fájlmérete nem haladhatja meg a 10MB-ot. A kreatív kategórián kívül sehol máshol nem megengedett a képek retusálása, vagy bármilyen módosítása. A sorozat kategóriákba 3-12 képből álló képsorozatokkal lehet pályázni.

A hetedik, Szegénység elleni küzdelmi díj kategóriában a pályázat kiírói azokat a fotósokat kívánják díjazni, akik huzamosabb ideje foglalkoznak a szegénység témájával, és munkásságuk következetesen tükrözi, hogy a fotográfia eszközével küzdenek a szegénység ellen. Ebbe a kategóriában a nevező 30 legjobb képével nevezehet, feltüntetve, hogy azok mely kiadványokban jelentek meg, illetve csatolniuk kell egy ajánló-, vagy bemutatkozó levelet.

Eredményhirdetés
A közönségszavazás az Interneten fog zajlani, és a közönség által legjobbnak ítélt tíz pályamunka közül fogja a tizenegy tagú zsűri kiválasztani a nyertest. A többi kategória eredményét kizárólag a zsűri döntése határozza meg.
A pályázat eredményét 2011. október 17-én, a Szegénység elleni küzdelem világnapján hirdetik ki, és a szervezők a díjazottakat meghívják Pekingbe a díjátadóra, ahol a pályázat képeiből kiállítás készül.

Díjak
Az egyes kategóriák arany díjas első helyezetje 5000, ezüst díjas második helyezettje 2000, bronz díjas harmadik helyezettje 1000 amerikai dollárt nyer. Az ezen kívül odaítélhető kategóriánként tíz elismerés nyertesei emékplakettet és oklevelet kapnak. A közönségdíj nyertese 6000 dollárt és fotográfiai tárgynyereményeket kap, a Szegénység elleni küzdelmi díj nyertese pedig 8000 dollárral, illetve fotográfiai tárgynyereményekkel gazdagodik. Részletek a pályázat honlapján.

Szerzői jogok
A képek szerzői jogai a pályázó birtokában maradnak. A Xinhua Hírügynökség, az ENSZ Fejlesztési program, és minden szponzorációs partner csak a pályázattal kapcsolatos hirdetési, népszerűsítési, tudósítási és képzési célokra használhatják fel a képeket. A résztvevők mindenkor megőrzik a beküldött képek feletti szerzői jogaikat, és továbbra is ők dönthetnek róla, hogy a fotókat értékesítsék, sokszorosítsák, és nyomtatott vagy online felületen közzétegyék, kiállítsák, vagy bármilyen kiadványban megjelentessék. A pályázat kiírói minden esetben megnevezik a képek készítőit.

A részletes kiírás a pályázat honlapján olvasható

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!