Hungaroring: Forma1 képözön a sajtóban

Fotó: Szabó Bernadett/Reuters

A száguldó cirkusz állandó fotótéma a sajtónak, de a magyar lapokban különösen felpörög, amikor a Forma1-es autók Mogyoródon dübörögnek. Ki hogy látta az idei Magyar Nagydíjat?

Hamiltont lehet, hogy kicsit lefárasztotta a budapesti városnézés pár nappal a verseny előtt, amit én is emlegettem, Button sikerének viszont még az sem ártott meg, hogy a verseny előtt két nappal torta képében feldarabolták a “vudu bábúját”.

A futamról akárcsak az Origo, az Index a SportGéza is zömében AFP képeket használt, és a fotós nevét is kiírták, kivéve a lángoló kocsijából kiugró Nick Heidfeldről készült MTI fotónál, ami természetesen a HVG Nagyításába is bekerült – Kovács Tamás újabb sajtófotó győzelem gyanús F1 képet lőtt a hétvégén?

A HVG Forma1 Nagyítását nézve az jutott eszembe, mintha a képszerkesztő kifejezetten ügyelt volna, hogy csak magyar fotósok képeit használja, de azért a válogatásba bekerült öt AP kép, amit nem magyarok készítettek.
Persze más nemzetközi ügynökségek képei közt is szép számmal akadnak magyarok által készítettek, hiszen a legnagyobb ügynökségek (elsősorban a Reuters, AP, AFP) igyekeztek magyar munkatársaikat alkalmazni a feladatra. Ugyanakkor a Magyar Nagydíj idején rendszeresen dolgoznak a Ringen magyar lapok saját fotósai is.

Jelezzétek, ha tudtok még ilyen galériákról!

Lapok saját fotósaik galériái:

Ügynökségi anyagokból készült galériák:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!